Voorbeschouwing VV Noordwijk – FC Lisse

De astronomische lente begint op het noordelijk halfrond op 20 maart. De meteorologische lente begint echter op 1 maart. VV Noordwijk tegen FC Lisse staat op het programma op zaterdag 2 maart 2024 vanaf half drie. De periode breekt nu aan waarin de prijzen worden verdeeld in de competities. Is de start van een nieuwe maand voor FC Lisse het sein om voor een ommekeer te zorgen? Een ommekeer met als uiteindelijke doel handhaving in de tweede divisie.

De laatste twee edities op de Duinwetering tussen Noordwijk en FC Lisse wisten de geelblauwen winnend af te sluiten. Het duel op 16 maart 2019 was in de derde divisie. Noordwijk was op dat moment de koploper en FC Lisse kende een wisselvallig seizoen. Het was een wedstrijd met een stormachtige en onvoorspelbare wind. Het FC Lisse van oud-Noordwijk trainer Robbert de Ruiter kreeg in de eerste helft een strafschop na een overtreding binnen de Noordwijk-zestien op Bryan Iliohan. Rowdy van der Putten wist in de rebound van de pingel te scoren. Mo Adouch speelde voor Lis de wedstrijd van zijn leven.

De Noordwijk tegen FC Lisse van vorig seizoen was op een doordeweekse avond vlak na de start van de competitie. FC Lisse was de promovendus in de tweede divisie. Emiel Wendt bracht de thuisploeg voor de rust aan de leiding. FC Lisse keerde de wedstrijd om in de laatste vijf minuten. Regelmatig wist FC Lisse vorig seizoen en het kampioensseizoen daarvoor in de derde divisie in de laatste fase van wedstrijden punten te pakken. Zo ook op 6 september 2022. Tom Noordhoff schoot in minuut 85 de strafschop raak. Franklin Lewis frommelde de 1-2 binnen in blessuretijd.

De verwachtingen voorafgaand aan dit seizoen zijn niet uitgekomen bij zowel Noordwijk als FC Lisse. Noordwijk wilde de top 5 bestormen, FC Lisse wilde een stabiele middenmoter worden. Dat betekent twee gemotiveerde ploegen bij het begin van de lente op de Duinwetering.

Voor Kees Zethof is het in ieder geval voorlopig zijn laatste derby tegen FC Lisse. Hij was zeven seizoenen lang de hoofdtrainer van Noordwijk. In zijn eerste twee seizoenen werd hij kampioen met zijn team. Daardoor promoveerde Noordwijk van de hoofdklasse naar de tweede divisie.

FC Lisse tegen Noordwijk van dit seizoen op 30 september 2023 stond in het teken van het overlijden van Ruud Bröring. De Bro was speler en trainer van zowel Noordwijk als FC Lisse. De minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd was indrukwekkend. FC Lisse kwam in de wedstrijd zelf goed uit de startblokken via de openingstreffer. Het had daarbij wel de hulp nodig van Noordwijk-verdediger Toer Bouwman. Emiel Wendt repareerde de schade via een benutte strafschop. Dylan Rietveld vond vlak voor de rust het net uit een hoekschop. Na de thee gooide Sem van Oosten met een derde Noordwijkse treffer het duel in het slot.

Zaterdag 2 maart 2024 vanaf half drie beginnen de VV Noordwijk en FC Lisse aan de Duinwetering aan hun Bollenderby. Er staat het nodige op het spel. Zeker voor FC Lisse dat niet alleen de eerste bollenvelden in bloei ziet staan, maar ook reikhalzend uit kijkt naar tastbare resultaten op het veld.