Onze S.P.O.R.T waarden

FC Lisse is een club middenin de Bollenstreek. Zo’n 1.500 leden beleven hier samen met vrijwilligers, sponsoren en toeschouwers sportief plezier. We geven ambitie de ruimte, zodat iedereen zich op haar of zijn niveau kan ontwikkelen. Ben je prestatiegedreven of voel jij je meer op je plek in de breedtesport? Bij FC Lisse ben je meer dan welkom, behandelen we elkaar met respect en zijn wij met elkaar de ambassadeurs van onze vereniging.

Samen

Bij FC Lisse begrijpen we hoe belangrijk teams zijn. Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Binnen de club zijn we een verbindende factor voor spelers, leden, supporters, vrijwilligers en sponsoren. En ook naar buiten toe, naar mensen die geen affiniteit met FC Lisse hebben, willen we laten zien dat de club een maatschappelijke functie heeft en daarin een essentiële rol in de regio vervult.

Plezier

FC Lisse heeft primair als doel een club te zijn waar mensen samenkomen om plezier te beleven. Grotendeels op het veld, alsook langs de zijlijn, in het clubhuis, tijdens de evenementen die FC Lisse organiseert. Lopen op ons sportpark, in welke hoedanigheid dan ook, doe je met een lach op je gezicht.

Ontwikkeling

Deel uitmaken van FC Lisse ontwikkelt je als persoon, als team. In alle geledingen is sprake van aandacht en ontwikkeling. Voor de jeugdselecties geldt ontwikkeling als de weg naar het eerste elftal. Het eerste elftal streeft ernaar op het hoogste amateurniveau van Nederland te spelen. FC Lisse faciliteert de ontwikkeling van iedereen om het hoogst haalbare na te streven binnen jouw eigen ambities.

Respect

Normen en waarden zijn belangrijk binnen FC Lisse. Binnen een veilige omgeving behandelen we elkaar zoals we graag zelf behandeld willen worden. Jong, oud, welke maatschappelijke functie je hebt, talentvol of niet. Bij FC Lisse wordt iedereen met respect behandeld. Niemand is hetzelfde, maar iedereen is gelijk.

Trots

Samen zijn we FC Lisse, een club van mensen waar we trots op zijn. Leden, sporters, sponsoren, vrijwilligers. Zij zijn het visitekaartje van de clubkleuren. Zij zijn de ambassadeurs van FC Lisse, de reden waarom je bij deze club wilt horen. Dat dragen we uit in het weekend én doordeweeks.


Waar we voor staan én bestaan

Missie

FC Lisse is een toonaangevende, gastvrije en maatschappelijk betrokken voetbalvereniging in de Bollenstreek, met zowel een dorpskarakter als een landelijke uitstraling. Voor de leden staat plezier voorop. Verantwoordelijke en betrokken leden, vrijwilligers, supporters, sponsoren en arbitrage komen samen op een representatieve en veilige accommodatie waar zowel prestatief als recreatief kan worden gesport in een familiaire sfeer, waarbij sportiviteit en respect hoog in het vaandel staan.

Visie

FC Lisse is voetbalvereniging waar iedereen zich thuis voelt en plezier de boventoon voert. Plezier komt tot uiting door ambitieus en resultaatgericht te zijn binnen selectievoetbal, waarbij op een zo’n hoog mogelijk niveau wordt gevoetbald, en waarbij voor niet-selectieteams op een passend niveau kan worden gevoetbald. Onze vereniging is goed georganiseerd en straalt gastvrijheid en professionaliteit uit. Voorwaarden hierbij zijn: de juiste mensen op de juiste plek, het hebben en onderhouden van een financieel gezonde organisatie, een positief imago, het open blijven staan voor de wereld om ons heen en het hebben van goede relaties met belanghebbende partijen.