Steun bij contributie

Iedereen moet kunnen voetballen, ook als het financieel even tegenzit. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 11 kinderen in Nederland opgroeit in armoede. Hierdoor is het voor ouders soms lastig om de contributie en andere benodigdheden van een sportclub te betalen. Vaak zijn er genoeg regelingen om te kunnen voetballen, ook als er even geen geld is. Regelingen die soms onvoldoende bekend zijn bij ouders en verenigingen. Zo zijn er bijvoorbeeld gemeentelijke regelingen waar je gebruik van kunt maken, zoals de Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Ook binnen de vereniging is er veel aandacht voor het, voor een ieder, mogelijk maken om te kunnen voetballen. FC Lisse en ING zorgen er samen met de KNVB, SchuldenlabNL, de VoorzieningenWijzer en de Nederlandse Schuldhulproute voor dat meer kinderen kunnen voetballen. Vanaf dit seizoen beschikt FC Lisse over twee Financieel Contactpersonen die gezinnen (leden en vrijwilligers) gaan helpen met het vinden en aanvragen van de juiste (lokale) regelingen, zodat meer kinderen kunnen voetballen.

Financieel contactpersonen

Beiden zijn beschikbaar voor alle ouders, leden en vrijwilligers om hen uiteraard vertrouwelijk te helpen en begeleiden bij het aanvragen van bestaande regelingen in onze gemeente.
Heb je sociale of financiële zorgen, dan gaan we samen met jou proberen een oplossing te vinden. Voor meer informatie kun je contact opnemen via het contactformulier onder aan deze pagina.