Support casper

FC Lisse verbindt zich aan goed doel Stichting Support Casper 
Met ingang van het seizoen 2016-2017 wordt FC Lisse maatschappelijk partner van Stichting Support Casper. Dit een stichting die zich inzet voor baanbrekend onderzoek naar alvleesklierkanker, wat één van de meest dodelijke kankersoorten is.

Innovatief onderzoek
Prof. Dr. Casper van Eijck van het Erasmus MC is een van de specialisten die zich inzetten voor onderzoek naar nieuwe behandelmethoden, omdat de bestaande methoden ontoereikend zijn. Het onderzoek kost veel tijd en geld omdat het wetenschappelijk verantwoord moet gebeuren én omdat het 100% veilig moet zijn. In totaal is er minimaal € 3 miljoen nodig. Het grootste gedeelte daarvan is bestemd voor de inzet van onderzoekers en analisten. Daarnaast moet er materiaal worden aangeschaft zoals kweekmedia en ziektemodellen.

Overlevingspercentage moet omhoog Van Eijck: “Per dag overlijden 8 mensen aan deze vorm van de ziekte. Onze inzet is dat het overlevingspercentage omhoog moet. Wij hopen dit te bewerkstelligen met een heel team van onderzoekers, waaronder een groot deel afkomstig van het Erasmus Medisch Centrum uit Rotterdam en het LUMC in Leiden. We zijn nog geen jaar bezig, maar mede dankzij onder meer de inzet van een aantal bekende Nederlanders, is het nu al gelukt om meer dan 650.000 euro aan bijdragen voor de Stichting los te krijgen. Wij onderscheiden ons door een gezicht centraal te stellen en door ons te richten op innovatief onderzoek. Bij een aantal bekende goede doelen is het vaak lastig om geld te vinden voor innovatieve onderzoeken. Zo veel mogelijk geld moet rechtstreeks aan onze patiënten ten goede komen. De bedoeling is dat onze kosten niet meer dan 15% van de donaties bedragen.

Dankbaar
Van Eijck is ontzettend dankbaar voor de steun van FC Lisse. “We hopen met deze toonaangevende club op een sneeuwbaleffect bij andere verenigingen. FC Lisse toont aan maatschappelijk betrokken vereniging te zijn, met oog voor haar achterban.”

Het logo op alle tenues
FC Lisse voorzitter Leon Annokkee: “Wat ons aanspreekt in Support Casper is dat zij innovatief zijn, en net als wij voorop willen lopen. Stilstand is achteruitgang. FC Lisse en Support Casper gaan voor een samenwerking waar beide partijen baat bij hebben. Omdat Van Eijck tevens clubarts van Feyenoord is, biedt dit FC Lisse ook mogelijkheden. Annokkee “Maar eerst gaan we ons als club laten gelden. Te beginnen door alle FC Lisse tenues in het nieuwe seizoen te voorzien van een logo van de Stichting.”

Meer informatie
Meer informatie vindt u op  www.supportcasper.nl.