Kledingplan

Ter bevordering van een goede, uniforme uitstraling hebben we bij onze vereniging al jaren een kledingplan voor onze jeugdleden. Concreet houdt dit in dat FC Lisse wedstrijdkleding beschikbaar stelt, bestaande uit een shirt, een broekje en sokken. Iedere speler krijgt bij aanvang een eigen set sokken, het shirt en het broekje blijven eigendom van FC Lisse.

Deze wedstrijdkleding, dus de shirtjes en broekjes, wordt per team om toerbeurt door een ouder gewassen. De kleding mag na het wassen absoluut niet in een droger gedroogd worden. We verwachten dat iedereen met deze kleding omgaat zoals ook met eigen kleding zou worden omgegaan. Vermissing wordt doorbelast aan het team.

Het huidige kledingplan is gestart op 1 juli 2023 en kent een looptijd van vier jaar. Hiervoor is een overeenkomst afgesloten met Voetbalshop.nl met de kleding van Nike.

Onder het kledingplan vallen alle KNVB-competitie voetballende jongens, meisjes en ook de vrouwen. Dankzij een aantal sponsoren kunnen we de jaarlijkse kosten voor dit kledingplan beperkt houden tot een bedrag van € 15,-. Dit bedrag wordt automatisch en gelijktijdig geïnd met de contributie.

De sponsoren van dit kledingplan zijn:

  • LT-afbouw
  • Hoekstra & Hoekstra Bouwbedrijf BV
  • Schildersbedrijf Van der Zaal
  • Topbloemen.nl
  • De Zwart Vervoers Consultancy

Het is bij FC Lisse gebruikelijk dat alle spelers tijdens de trainingen kleding in onze clubkleuren dragen. Dus niet iedereen in zijn of haar eigen favoriete tenue van bijvoorbeeld Barcelona of Frenkie de Jong, maar iedereen in hetzelfde trainingstenue. Dit FC Lisse trainingstenue kan door leden zelf met korting online aangeschaft worden bij Voetbalshop.nl via de webshop.

Eenheid van trainingstenue draagt bij aan het clubgevoel, het teamgevoel en geeft een nette en professionele uitstraling. Geen vooroordelen; iedereen is gelijk en dus hetzelfde gekleed. De trainingskleding binnen de huidige kledinglijn van Nike wijkt niet veel af van de eerdere Hummel-kledinglijn van het kledingplan. Uiteraard kan en mag deze Hummel-kleding gewoon gedragen blijven worden en het is dus zeker niet verplicht deze te vervangen door de nieuwe Nike-kleding.

Niet alleen trainingskleding van FC Lisse, maar o.a. ook jassen, truien, tassen etc zijn via de webshop met korting door leden te bestellen.

Vragen of opmerkingen over de beschikbaar gestelde wedstrijdkleding lopen via de leider of de trainer van het team. Zij stemmen het dan vervolgens af met de kledingcommissie.

Voor trainingskleding en andere accessoires via de webshop geldt het “self-service” principe, waar de kledingcommissie geen actieve rol in speelt.

Tot slot, het is mogelijk om als ouder/verzorger/sponsor een team te sponsoren, denk daarbij aan plaatsing van het bedrijfslogo op bijvoorbeeld een trainingspak. Het is daarbij verplicht om Nike kleding te sponsoren die FC Lisse aanbiedt vanuit de webshop. Met deze teamsponsoring bent u overigens niet automatisch sponsor van FC Lisse. Wel kunt u tegen een gereduceerd tarief sponsor worden van onze Business Club. Informeer naar die mogelijkheden via commercie@fclisse.nl