Voorbeschouwing Jong Sparta – FC Lisse

De eerste klap is een daalder waard. Ook voor FC Lisse, wanneer het de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar in winst weet om te zetten. Een jaar eerder lukte dit niet ondanks de vele kansen voor de koploper op Ter Specke tegen Jong Volendam (0-3). Komende zaterdag moet dit anders op Het Kasteel in Rotterdam tegen Jong Sparta. Dit treffen begint om half vier.

In het verleden was het team van Jong Sparta diverse keren aanwezig op Ter Specke tijdens het door Jan Broekhuizen senior georganiseerde Bram Polderman Toernooi. Een keer speelde FC Lisse thuis voor het echie tegen Sparta. Dat was op 3 september 1994 in het kader van de KNVB-beker. FC Lisse speelde in poulevorm tegen Rozenburg, Excelsior Rotterdam en Sparta. De treffers van Sparta kwamen van twee spelers, die later betrokken zouden raken bij FC Lisse. De 0-1 was van Arjan van der Laan, in 2015 eventjes trainer van de FC. De 0-2 was van Gerald Sandel. Gerald kwam later een seizoen uit voor de FC en kreeg als bijnaam Koos. Peter Wubben bepaalde de eindstand op 1-2 uit een strafschop. In de selectie van trainer Mark Wotte in deze periode zaten onder meer Marijn Mokveld, John Vermeulen, Stephan Spruijt, Ralph Polman, Emiel Wajer, René Ras, Leon van der Zwet, Gert-Jan Bunt, Mark Ens, Bert van Duyvenbode, Erwin Hermes, Peter Wubben, Dennis Iliohan, Jelle Visser en Arnold Vermeulen.

Diverse spelers kwamen uit voor zowel FC Lisse als Sparta. Jimmy Simons verruilde in 1997 FC Lisse voor Sparta. In omgekeerde richting ging dat jaar Barry Dubbeldeman. Lars Rauws en Daan Marbus probeerden het een jaartje in de jeugd van Sparta. Robert van Boxel stond van 2012 tot en met 2015 onder contract bij Sparta. Een seizoen daarvan kwam hij uit voor SC Cambuur. Robert kwam tot 36 optredens en twee doelpunten in de Jupiler League voor Sparta. Onze trainer Robbert de Ruiter maakte als tiener korte tijd deel uit als speler van de selectie van Jong Sparta.

Jong Sparta begon moeizaam aan dit seizoen. Toch verloor het op het Kasteel maar drie keer: Barendrecht, Kozakken Boys en Excelsior Maassluis. Uit de laatste vijf wedstrijden pakte Jong Sparta tien punten. Daar zaten zeges bij tegen VVSB (2-0 in Noordwijkerhout) en koploper Katwijk op het Kasteel (3-2). Veel scorende middenvelder bij Jong Sparta is de 19-jarige Abdou Harraoui. De roots van deze speler liggen bij het Leidse Roodenburg. Roodenburg bracht in het verleden spelers voort richting betaald voetbal, zoals Wim Rijsbergen, Jeffrey van As en Glen Helder. Via UVS en Alphense Boys kwam Harraoui uiteindelijk terecht bij Sparta.

Sparta oefende afgelopen zaterdag in eigen huis tegen de Peter Barendse Academy. De Rotterdammers wonnen met 16-0. FC Lisse oefende op trainingskamp in Spanje tegen zaterdaghoofdklasser Rijsoord. Dit treffen eindigde in 3-3 door treffers van Martin van Eeuwijk, Bas Buimer en Bert Koomen. Jong Sparta speelt haar thuiswedstrijden op Het Kasteel. Een stadion met een bijzondere geschiedenis. Het opkomstlied van Sparta is al meer dan 100 jaar oud: zullen wij laten horen, S.P.A.R.T.A. De ondergrond is kunstgras. Jong Sparta – FC Lisse begint zaterdag om half vier.