• Voor Richard van Heulen gaat een vurige wens in vervulling. De 39-jarige assistent-trainer van FC Lisse  1 is toegelaten tot de cursus UEFA-A, in het verleden werd dit TC 1 genoemd.

    Het horen van het gewenste nieuws maakte veel indruk op Richard.  "Ik ben enorm blij en opgelucht. De toelating betekent voor mij, dat ik hoofdtrainer kan worden op het niveau waar ik wil werken en assistent-trainer in het betaalde voetbal. Het mooiste zou zijn, dat ik daar uiteindelijk mijn boterham mee kan verdienen."

    De cursus waar Richard aan gaat beginnen is gedurende een jaar. Deze gaat eind mei/begin juni van start. Richard kan niet wachten op de start. "Het is een pittige curcus, waarbij alle facetten van het hoofdtrainer zijn aan bod komen. Van analyse en training geven tot aan scouting en een beleidsplan opzetten. Jaarplanningen maken, fysiologisch verantwoorde keuzes. Al met al een breed scala aan verwachtingen en kwaliteiten."

    Richard kwam het afgelopen seizoen over van FC Lisse 2. Hoofdtrainer Raymond Bronkhorst liet zich onlangs in het Leidsch Dagblad enthousiast uit over zijn rechter- en linkerhand. "Op papier is Richard misschien mijn assistent, maar in werkelijkheid zijn wij gelijkwaardig aan elkaar. Richard kent iedereen binnen FC Lisse en weet wat er rondloopt in de jeugd. We bellen zo wat iedere dag met elkaar. Dan hebben we het ook over tegenstanders en ons spel. Ik probeer het maximale uit hem te halen. Hij is niet iemand die alleen de pionnetjes neerzet. Nee, wij overleggen veel."

    Richard is als trainer net zo ambitieus dan als speler. Hij probeert spelers beter te maken tijdens trainingen en wedstrijden. Zijn manier van coachen is positief gericht.

    FC Lisse feliciteert Richard met de toelating tot de curcus UEFA-A. Het zijn drukke tijden voor Richard. Hij combineert immers deze cursus komend seizoen met zijn rol als assistent-trainer bij FC Lisse 1.