Voormalig FC Lisse-trainer Ted Immers overleden

Op donderdag 14 maart 2024 overleed voormalig trainer van FC Lisse Ted Immers. Hij werd 82 jaar. Ted nam vlak voor de winterstop in het seizoen 1996/1997 het trainersstokje over bij FC Lisse 1 van Paul Bahlmann. Onder leiding van Ted werd FC Lisse in 1997 voor de eerste keer in haar bestaan op het allerhoogste amateurniveau kampioen van de Hoofdklasse A.

Ted had reeds naam gemaakt als trainer in het betaalde voetbal bij FC Eindhoven, SC Heerenveen en HFC Haarlem. Met verzorgd voetbal wisten Ted en zijn spelers de weg om hoog in te zetten. Uiteindelijk kwam de koploper Scheveningen in het vizier. De achterstand op Scheveningen slonk tot vijf punten na de bloedstollende 4-3 zege van FC Lisse tegen de concurrent op Ter Specke. De spanning in die competitie bleef er in zitten tot op de laatste wedstrijddag. Scheveningen en FC Lisse stonden gelijk met Noordwijk op het vinkentouw. Uiteindelijk was een beslissingswedstrijd nodig tussen FC Lisse en Scheveningen om te bepalen wie er kampioen zou worden.

Op Sportpark De Middelmors in Rijnsburg zou de beslissing vallen wie zich kampioen mocht noemen aan het einde van het seizoen van de Hoofdklasse A. De wedstrijd werd gespeeld voor bijna 8.000 toeschouwers. Scheveningen nam voor de rust een 2-0 voorsprong. Na de pauze kwam FC Lisse terug via Jimmy Simons, die twee strafschoppen wist te benutten. Stephan Spruyt leek vlak voor tijd de winnende te maken. Door John Blok kwam er alsnog een verlenging. Opnieuw was Jerrel Linger ongrijpbaar. De door Marco Kleyn benutte penalty bezorgde FC Lisse de titel. Het feest kon vervolgens los barsten. Voor de zaterdagtitel kwam FC Lisse een doelpunt tekort. VVOG pakte deze prijs.

Ted was ook de trainer van FC Lisse in 1997/1998. FC Lisse kende een wat stroeve start. Uiteindelijk kwam de FC Lisse-trein op stoom. De titel kwam in zicht na de thuiszege op ARC. Zo ver kwam het echter niet. FC Lisse sloot de competitie af met een derde plaats. Ted de kampioenenmaker ging later naar de Koninklijke HFC met welke ploeg hij diverse kampioenschappen wist te behalen.

Het medeleven van FC Lisse gaat uit naar de familie en naasten van Ted. FC Lisse wenst hen veel sterkte bij het dragen van dit verlies.