Voorbeschouwing FC Lisse – GVVV

De nieuwkomers in de Tweede Divisie doen het uitstekend. Zowel ADO’20, ACV als GVVV staan stevig in de middenmoot. GVVV uit Veenendaal is zaterdag 4 november 2023 vanaf half drie te gast bij FC Lisse. GVVV beschikt in ieder geval over uithoudingsvermogen. De afgelopen twee seizoenen speelde het in verband met de nacompetitie liefst 80 competitieduels.

De hoofdtrainer van GVVV Gery Vink stapte in het najaar van 2021 in op het moment dat de club stijf onderaan stond in de Tweede Divisie. Een klein beetje te vergelijken met de situatie van  hoofdtrainer Sjaak Polak nu bij FC Lisse. Uiteindelijk bleek de finale van de nacompetitie tegen Kozakken Boys een stap te ver. Afgelopen seizoen wist GVVV wel de stap te zetten naar de Tweede Divisie door de nacompetitie te winnen. In de reguliere competitie was ACV te sterk. Vink heeft intussen zijn contract verlengd tot medio 2025.

De meest bekende speler van GVVV is momenteel Leroy George. De aanvaller was vorig seizoen trefzeker voor VVSB. GVVV beschikt over heel veel ervaring. Zoals Barry Maguire op het middenveld, die het team regelmatig op sleeptouw neemt. GVVV wist dit seizoen vijf keer op rij te winnen. Onder meer uit bij de landskampioen Katwijk. ACV wist GVVV weer met beide benen op de grond te zetten. Een teken dat GVVV te verslaan is.

FC Lisse, GVVV en VVOG streden in 1997 om de zaterdagamateurtitel. GVVV tegen FC Lisse werd gespeeld op een doordeweekse avond. FC Lisse was in de eerste helft nog vermoeid van de extra wedstrijd om de afdelingstitel een paar dagen eerder tegen Scheveningen. In de tweede helft kwam het team van trainer Ted Immers los. Peter Wubben, Stephan Spruijt en twee keer Jerrel Linger lieten de geel-blauwen uit Lisse met 4-0 juichen. De return op Ter Specke werd door de FC met 2-1 gewonnen. Na de openingsgoal voor GVVV via Melrik Beukers was Jerrel met twee treffers voor zijn ploeg de gevierde man. VVOG werd overigens zaterdagamateurkampioen.

De laatste keer dat FC Lisse tegen GVVV op het competitieprogramma stond was op zaterdag 4 november 2017. Komende zaterdag is het weer 4 november. Zes jaar geleden waren Roel de Goede en Rick Bouwmeister succesvol voor de FC. In de basis bij FC Lisse destijds de neefjes, die nu nog actief zijn voor de FC: Kevin van der Zwet en Rowdy van der Putten. Bij GVVV toen al spelers als Taoufik Adnane, Mart de Jong en Danny de Leeuw.

FC Lisse speelt voor de eerste keer thuis onder leiding van de nieuwe trainer Sjaak Polak. Sjaak weet dat het een hele klus is om FC Lisse te behouden voor de Tweede Divisie. Er is het vertrouwen, dat FC Lisse over een selectie beschikt die mee kan komen op het hoogste amateurniveau. Op vertrouwen kun je niet trainen. Vertrouwen krijg je alleen door duels te winnen. FC Lisse zal daar dan ook alles aan doen. FC Lisse tegen GVVV op zaterdag 4 november 2023 op Ter Specke. De aftrap is om half drie.