Voorbeschouwing TEC – FC Lisse

FC Lisse heeft door de 3-2 winst op IJsselmeervogels een reuzenstap gezet richting divisiebehoud. Een goed resultaat van de geelblauwen zaterdag 22 april bij TEC geeft de status van veilig. In Tiel begint het treffen om half 4. Op dezelfde tijd trekt het Bloemencorso door Lisse. FC Lisse-supporters die de aftrap in Tiel willen meemaken krijgen het advies op tijd te vertrekken.

De uitgangssituatie van de FC voorafgaand aan IJsselmeervogels en TEC was duidelijk. Twee zeges en je bent zeker van minimaal nog een seizoen tweede divisie. Het betekent tevens dat je ontspannen de maand mei in kan gaan met nog een paar heerlijke potjes voetbal voor de boeg. Zoals onder meer thuis tegen de buurtgenoten en kampioenskandidaten Rijnsburgse Boys en VV Katwijk.

IJsselmeervogels had duidelijk de moed verzameld uit de twee overwinningen op rij. De Vogels vlogen er in vanaf de aftrap door hoog druk te zetten. De FC Lisse-verdediging kreeg het zwaar te verduren, maar hield stand. Een individueel hoogstandje van Max Hudepohl was het Lisserse antwoord. Tom Noordhoff schoot raak vanaf elf meter. De manier om het IJsselmeervogels-vuur te doven. Her en der werden er nog gele kaarten uitgedeeld, maar de thuisploeg had in de eerste helft weinig meer te duchten van de rooien.

Na de pauze wederom druk van De Vogels, dat drie wissels inbracht. FC Lisse had weer een antwoord klaar. Enzo Stroo doorbrak zijn doelpuntenstilte. De Vogels waren nog niet geklopt en kregen weer hoop na de 2-1. FC Lisse moest verder met tien man. Het bracht wissels in om de verdediging te versterken. Is Toon Zwetsloot een multifunctionele speler, dit kan ook gezegd worden van Björn Mussche. Het Lisserse talent punterde de 3-1 binnen. Zijn eerste treffer voor de FC. Deze werd uitbundig gevierd met zijn familie. IJsselmeervogels wist nog terug te komen tot 3-2. Daar bleef het bij.

De situatie onderin bekeken in de tweede divisie. OFC lijkt aan rechtstreekse degradatie niet meer te ontkomen. Drie ploegen lijken uit te maken welke twee teams in aanmerking komen voor de nacompetitie. Een toetje dat samen wordt gespeeld met de drie periodekampioen uit de derde divisie zaterdag en zondag. Acht ploegen in totaal die slechts voor een plek spelen in de tweede divisie. Voor maximaal zes extra wedstrijden zijn IJsselmeervogels (26), TEC (31) en Excelsior Maassluis (32) in beeld. Het doelsaldo van deze drie clubs is praktisch hetzelfde. Er zijn nog vijf wedstrijden te spelen.

Het paasweekeinde verliep voor TEC bizar. Op Goede Vrijdag werd er met 1-0 gewonnen in Tiel van Jong Sparta. Op Paasmaandag blameerde TEC zich met een 7-0 verlies bij HHC Hardenberg. En ook tegen Kozakken Boys was het spel van TEC ondermaats. De Werkendammers wonnen thuis met 4-1. Elf goals tegen voor TEC in twee wedstrijden. Daarmee ook het betere doelsaldo ten opzichte van IJsselmeervogels en Excelsior Maassluis weggevend.

De heenwedstrijd van FC Lisse tegen TEC leverde een gemakkelijke zege op voor de thuisclub. TEC kreeg wel kansen, maar speelde niet als een team. FC Lisse deed dit wel. Na een snelle voorsprong via Jaap Zwetsloot liep de FC verder uit door Enzo Stroo. Invaller Maxim van der Meer frommelde zich naar de 3-0 en 4-0.

TEC tegen FC Lisse stond een keer eerder op het programma in de tweede divisie. Dat was in het seizoen 2017/2018. Aan het einde van de zomertijd. Brian van der Werff was terug onder de lat bij de FC na een blessure. FC Lisse nam de leiding via Martin van Eeuwijk. TEC moest verder met tien man na een rode kaart voor Gianluca Maria. Rowdy van der Putten was beslissend voor de wedstrijd in de blessuretijd. Zowel TEC als FC Lisse degradeerden dat seizoen uit de tweede divisie.

Wie de drukte van het Bloemencorso wil ontvluchten doet er goed aan op zaterdag 22 april tijdig af te reizen naar Tiel. Ook in Tiel en omgeving staat er van alles in bloei. TEC tegen FC Lisse begint om half vier.