Voorbeschouwing SVV Scheveningen – FC Lisse

De start van de meteorologische lente is tevens het begin van de derde en laatste periode in de tweede divisie. Met andere woorden de komende maanden bepalen winst of verlies, vreugde of verdriet. FC Lisse ziet de veilige haven in zicht. Scheveningen daartentegen verkeert in zwaar weer en zal alle zeilen moeten bijzetten om het vege lijf te redden. SVV Scheveningen tegen FC Lisse van zaterdag 4 maart 2023 zal dan ook veel strijd opleveren. De aftrap op Houtrust is om half drie.

Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Scheveningen heeft de naam het goed te doen na de winterstop. Dit seizoen is dat nog niet het geval. De crux bij de formatie van trainer John Blok zit hem in het maken van goals. Pas 21 in 23 wedstrijden. Organisatorisch heeft Scheveningen de zaak achterin goed staan, maar voorin worden te weinig doelpunten gemaakt. Scheveningen zal minimaal een plaats moeten stijgen op de ranglijst om de nacompetitie te ontlopen. Een nacompetitie met maximaal zes extra wedstrijden, dat wil je als team voorkomen.

Speelde Scheveningen bij Kozakken Boys 0-0. FC Lisse bleef op 0-0 steken tegen Noordwijk. Juist in deze fase merk je, dat het echt gaat om het behalen van de punten en minder om de schoonheid van het voetbal. FC Lisse denkt nog een punt of negen nodig te hebben om zich veilig te spelen. Op dat punt aangekomen kun je als team wat vrijer gaan spelen.

De laatste uitvoering van Scheveningen – FC Lisse was op zaterdag 5 november 2016. Het hoogtepunt van dit treffen speelde zich echter af na afloop in de bestuurskamer van de Schollenkoppen. De leiding van dat duel was in handen van Sander de Brito Roque. De arbiter voelt als geen ander het belang en de emotie van een wedstrijd aan. Hij spaarde Levi Schwiebbe van de thuisploeg en Martin van Eeuwijk van FC Lisse door ze geen gele kaart te geven, bij acties die dat misschien wel verdienden. Dit met het oog op de wedstrijden voor beide spelers een week later. Voor Martin was dit de thuiswedstrijd met FC Lisse tegen medekampioenskandidaat IJsselmeervogels. Geen gele kaart betekende ook geen schorsing voor de twee.

Bij binnenkomst in de bestuurskamer was er voor De Brito Roque geen boegeroep. Integendeel. Hij kreeg een staande ovatie van de bestuursleden van beide teams. En dat terwijl FC Lisse sinds lange tijd weer eens tegen een nederlaag was opgelopen. Koen Fokkema maakte weliswaar de 0-1, maar de thuisclub sloeg toe door twee late goals van Tim Peters. Een verdiende zege voor Scheveningen, behaald op wilskracht en toen nog op natuurgras. Peters die momenteel bezig is aan zijn laatste seizoen Scheveningen.

Na die wedstrijd in 2016 kwamen FC Lisse en Scheveningen elkaar niet meer tegen in competitieverband. FC Lisse degradeerde in 2018 uit de tweede divisie, terwijl Scheveningen op dat moment juist promoveerde naar het hoogste amateurniveau via een spectaculair verlopen tweeluik met TEC uit Tiel.

Scheveningen heeft zich in de winterstop versterkt met twee spelers. Het gaat dan om aanvaller Rashid Browne en middenvelder Lorenzo van Kleef. Van Kleef kwam eerder dit seizoen nog uit voor Jong Sparta en speelde vorig seizoen voor Quick Boys.

De heenwedstrijd dit seizoen tussen FC Lisse en Scheveningen stond in het teken van de wonderschone goal van Max Hudepohl. De FC Lisse-aanvaller schoot een cornerbal in een keer binnen. Balverlies op het Lisserse middenveld zorgde voor de 1-1 van Julian Markvoort Beke.

Zaterdag 4 maart 2023 is er letterlijk weer een nieuwe ronde en nieuwe kansen. Half drie is de aftrap op Houtrust. Tussen Scheveningen en FC Lisse.