Voorbeschouwing SV Spakenburg – FC Lisse

Vanaf nu worden er alleen nog maar finales gespeeld in de tweede divisie. Voor FC Lisse staan deze alles of niets wedstrijden in het teken van het ontlopen van degradatie. Voor SV Spakenburg is het kampioenschap het te bereiken doel. Kortom de spelers van SV Spakenburg en FC Lisse kunnen aan de bak. De eerstvolgende keer is in Spakenburg. De Blauwen ontvangen op zaterdag 23 maart de geelblauwen van FC Lisse. De aftrap is om drie uur.

In de week van de heenwedstrijd was er van alles aan de hand bij Spakenburg en FC Lisse. Voor Spakenburg in positief opzicht. Op 7 oktober 2023 schreef Spakenburg clubgeschiedenis. Voor de eerste keer in haar bestaan was Spakenburg koploper in de tweede divisie. Die plek zou het niet meer kwijt raken. Sterker nog. Liefst 19 keer op rij bleef de formatie van trainer Chris de Graaf ongeslagen. Rijnsburgse Boys maakte aan deze reeks op 9 maart 2024 een einde.

FC Lisse tegen Spakenburg op 14 oktober 2023 was de laatste wedstrijd van Richard van Heulen. De FC Lisse-trainer werd twee dagen na de 1-3 nederlaag ontslagen. De redenen hiervoor waren de teleurstellende resultaten en een gebrek aan perspectief. Sjaak Polak nam een aantal weken later het trainersstokje over.

De basis voor het huidige succes van Spakenburg werd vorig seizoen gelegd in de KNVB-beker. Het bereiken van de halve finales gaf de ploeg enorm veel zelfvertrouwen met het oog op het nieuwe seizoen. Bovendien kwam Spakenburg op allerlei vlakken tot rust. Het aanstellen voor een periode van minimaal 2,5 jaar van clubjongen Chris de Graaf als trainer bleek een meesterzet.

Spakenburg wist zich op diverse posities te versterken. Het aantrekken van het Katwijk-duo Ahmed El Azzouti en Mukthar Suleiman gaf de ploeg letterlijk vleugels. En natuurlijk was daar de komst van FC Lisse-speler Tom Noordhoff. Een speler die op diverse posities inzetbaar is. Bovendien een winnaar. En winnaars telt Spakenburg genoeg. De spelers gaan voor elkaar door het vuur. Door de vele ervaring in de ploeg raakt het team van Spakenburg niet snel in paniek. Zelfs wanneer het achter komt.

De vorige editie van Spakenburg tegen FC Lisse op de Westmaat was begin september 2023. Spakenburg wist de zere plekken van FC Lisse te raken. En dat is vaak bij spelhervattingen. De thuisclub kwam op een 2-0 voorsprong na hoekschoppen. De 3-1 kwam tot stand na een vrije trap.

Het mag duidelijk zijn dat FC Lisse op zaterdag 23 maart 2024 voor een zware opgave staat. Het blijft echter voetbal. Niets is onmogelijk. De aftrap is om drie uur.