Voorbeschouwing Quick Boys – FC Lisse

En hoe nu verder met FC Lisse na het vertrek van trainer Richard van Heulen? Is er genoeg perspectief binnen de ploeg om zich uit de nesten te werken van de tweede divisie? Het eerste antwoord op deze vraag is er zaterdag 28 oktober vanaf drie uur op Nieuw-Zuid in Katwijk. Quick Boys is dan de tegenstander. Blauw-wit lijkt dit seizoen de toonaangevende kleur te zijn in de top van het amateurvoetbal, gezien de uitstekende prestaties van SV Spakenburg en Quick Boys.

Bij Quick Boys blazen ze niet hoog van de toren, ondanks het uitstekende spel en de prima prestaties. Een seizoen is lang, daarin kan nog veel gebeuren. Het eerste grote succes is voor Quick Boys wel reeds binnen door het verslaan van aartsrivaal de VV Katwijk. In een wedstrijd waarin Quick Boys domineerde. Alleen dat al geeft de Quick Boys-supporter veel vertrouwen in hun ploeg.

Quick Boys haalde als trainer Thomas Duivenvoorden binnen. De dertigers doen het goed als trainer in de tweede divisie. Ook Chris de Graaf van Spakenburg is een trainer uit deze leeftijdscategorie. Duivenvoorden is ruim twintig jaar trainer. Zo werkte hij met de jeugd van VVSB, Wilhelmus, Alphense Boys en ADO/Den Haag, was hij assistent bij VV Katwijk en eindverantwoordelijk bij DOSR en Den Hoorn. En natuurlijk stond Duivenvoorden aan het roer bij FC Rijnvogels. Met Rijnvogels werd Duivenvoorden in zijn tweede seizoen kampioen van de Hoofdklasse A zaterdag. En debuteerde hij in de derde divisie met een vierde plaats.

Duivenvoorden mag zich een blij mens noemen te mogen werken bij een van de mooiste clubs in het amateurvoetbal. Quick Boys beschikt immers over een fraai complex, een fanatieke achterban en een uitstekende jeugdopleiding. Het is prachtig om te zien voor de Quick Boys-fans dat hun jongens Sem en Levi van Duijn zijn doorgebroken. Sem van Duijn weet met zijn 19 jaar het net van de tegenstander makkelijk te vinden.

Quick Boys haalde voorafgaand aan het seizoen versterkingen in huis als Guus Offerhaus (HFC) en Jesse Reinders (ADO). In de voorbereiding wisten nieuwkomers Jason Meerstadt (Sparta) en Nick Broekhuizen (ADO) zich snel aan te passen. Voor Nick is het spelen tegen zijn oude club FC Lisse een bijzondere. Nick die betaald voetbal nog niet uit zijn hoofd heeft gezet.

Duivenvoorden eist veel van zijn spelers. Trainingen zijn niet anders dan wedstrijden. Er moet op ieder moment gepresteerd worden. Duivenvoorden die staat voor aanvallend en attractief voetbal. Een manier van spelen die tegenstanders onder druk zet en Quick Boys de regie doet voeren over de wedstrijd.

FC Lisse heeft een week de tijd gekregen om de koppen leeg te maken. Diverse pijntjes zijn weg en de ziekenboeg stroomt langzaam leeg. FC Lisse gaat en moet door zonder Richard van Heulen. De stand op de ranglijst laat zien, dat de FC toe is aan resultaat. De laatste zege is immers van ruim een half jaar geleden thuis tegen IJsselmeervogels. Winnen op Nieuw-Zuid is niet eenvoudig, maar niets is onmogelijk. Op de laatste zaterdag van de zomertijd is het Quick Boys tegen FC Lisse. De aftrap is om drie uur.