• Waar Quick Boys een 1-0 voorsprong tegen Kozakken Boys over de streep wist te trekken, lukte dit FC Lisse niet tegen Scheveningen. Blije gezichten bij de Katwijkers, trieste gezichten bij de Lissers. Wat een verschil een doelpunt uit maakt in de gemoedstoestand van mensen. Voor zaterdag 24 september 2022 is het weer nieuwe ronde, nieuwe kansen. FC Lisse speelt op Nieuw-Zuid vanaf drie uur de derby tegen Quick Boys.

  In het verre verleden kwamen de blauw-witten en de geel-blauwen elkaar regelmatig tegen. In de periode vanaf 2010 gebeurde dit veel minder vaak. Oorzaak was de invoering van de topklasse in 2010. Het seizoen 2009/2010 was het seizoen van plaatsing hiervoor. Quick Boys had te laat doorgeselecteerd en miste zo de boot. Kenmerkend was het 1-0 verlies in eigen huis van QB tegen de FC. Het doelpunt kwam tot stand na een verre uittrap van FC Lisse-doelman Mark de Vries. Hij leverde de assist op Jasmin Ramic. Het vernieuwde FC Lisse van trainer Misha Salden wist zich rechtstreeks te plaatsen voor de topklasse, net als Capelle, Barendrecht en Rijnsburgse Boys. Onder meer Katwijk maakte de stap naar het hoogste amateurniveau via de nacompetitie. Naast Quick Boys kon ook Noordwijk niet promoveren. Een jaar later speelde Quick Boys met de oud-FC Lisse-spelers Michael van der Heijden en Patrick Duarte een beslissingswedstrijd om de titel van de Hoofdklasse A in en tegen rivaal Noordwijk. Noordwijk won na verlenging.

  Pas in 2016/2017 troffen Quick Boys en FC Lisse elkaar pas weer in de derde divisie. Bij het ingaan van de winter verloor de FC op Nieuw Zuid na een treffer van Henry Opoku. De laatste ontmoeting voor het echie op Nieuw Zuid tussen QB en de FC was op 6 oktober 2018. Quick Boys was uiterst trefzeker via Dennis Kaars, Jesse van Nieuwkerk en Raymond Baten. Baten speelde tegen zijn maatje van het Arubaanse elftal: Leroy Oehlers. Kevin van der Zwet viel reeds na 23 minuten uit. Hij bleek zijn kruisbanden te hebben afgescheurd. Zijn herstel heeft bijna twee jaar geduurd. De doelmannen van toen zijn nog steeds de eerste mannen onder de lat: Paul van der Helm en Erik Cummins.

  Quick Boys promoveerde in 2018/2019 naar de tweede divisie via het tweeluik tegen VVSB. Vervolgens kwamen er twee seizoenen niet afgemaakt door corona. Het afgelopen seizoen was pas het eerste volledige seizoen van QB als promovendus in de tweede divisie. De ploeg eindigde als twaalfde in de eindstand. Wat teleurstellend. Echter QB liet in de slotfase van de competitie veel eigen spelers ruiken aan het grote werk.

  De afgelopen zomer heeft Quick Boys zich dusdanig versterkt, dat het verwacht hoge ogen te gooien in de tweede divisie. Tegen 'de grote jongens' Hardenberg en Katwijk werd QB op haar nummer gezet. De overige vier duels werden gewonnen, waarbij de ruime zege op Rijnsburgse Boys opviel. Van de nieuwkomers hadden tegen Kozakken Boys Aleksander Bjelica, Tyrone Owusu, Ravelino Junte, Dyllandro Panka en Jim Beers een basisplaats. En ontbrak nog de geblesseerde Danny van den Meiracker, die het net al vijf keer wist te vinden.

  Quick Boys speelt volgens velen op het mooiste amateurhoofdveld van Nederland. Prachtig gelegen in de duinen van Katwijk. Voor iedere speler is het een must om hier te spelen. De club kent een grote aanhang. FC Lisse is echter niet kansloos. En zal gewoon proberen haar eigen spel te spelen. De feestweek van Lisse kan geen betere start hebben bij een goed resultaat van de FC op Nieuw Zuid. Het Bollenstreektreffen begint om 15.00 uur.

  Voorbeschouwing Quick Boys - FC Lisse 1