Voorbeschouwing OFC Oostzaan – FC Lisse

OFC zal zaterdag 25 maart bij het afscheid nemen van de wintertijd haar huid duur verkopen. De ploeg uit Oostzaan knokt dan in eigen huis voor een van haar laatste kansen op lijfsbehoud in de tweede divisie. FC Lisse zal vanaf half drie scherp moeten zijn om het verzet van de hekkensluiter te breken. Een sprint van OFC is voor de ploeg van Pieter Mulders nodig om de strohalm IJsselmeervogels te grijpen en zo de nacompetitie in te gaan.

De heenwedstrijd tussen FC Lisse en OFC terughalend spreekt van een dure minuut. De vierde man hield in de eerste helft het bord omhoog met daarop twee extra minuten. Het werden er drie. En juist in de derde minuut blessuretijd scoorde Allon Koene voor de Ter Specke-bewoners de 2-1. Uiteraard gaf dit teleurgestelde OFC-gezichten. Na de pauze waren de gasten de bovenliggende partij. Scoren was er niet bij, mede door goed keeperswerk van FC Lisse-doelman Erik Cummins. En daarmee komt meteen het grote euvel om de hoek kijken bij OFC. Het krijgt iedere wedstrijd kansen genoeg, maar de effectiviteit ontbreekt.

FC Lisse weet dat het in deze fase van de competitie punten moet sprokkelen. De kenners denken dat 42 punten genoeg zijn om de veilige haven te bereiken. Zo simpel is deze opdracht niet. FC Lisse krijgt immers nog de top drie van de tweede divisie op bezoek in Lisse en moet nog langs bij de topploegen HHC Hardenberg en De Treffers. Verder wachten confrontaties uit bij TEC en de Koninklijke HFC en een thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels. Stuk voor stuk finales. Maar eerst OFC.

OFC uit is geen gemakkelijke wedstrijd. Laten we alleen maar eens kijken naar onze streekgenoten. Noordwijk, Quick Boys en Rijnsburgse Boys wisten met pijn en moeite hun ontmoetingen bij OFC te winnen. OFC dat thuis alleen kansloos was tegen HHC Hardenberg en Jong Sparta.

OFC weet dat van de huidige selectie er zeker negen spelers volgend seizoen bij een andere club spelen. Onder hen Darryl Bäly. De verdediger speelt vanaf de zomer van 2023 bij FC Lisse. De verdediger die de degradatiekraker tegen TEC moest missen in verband met interlandverplichtingen met Aruba.

FC Lisse is wel weer toe aan het maken van een doelpunt. In de laatste drie wedstrijden gebeurde dit niet. Aan de andere kant kreeg de FC ook maar twee treffers tegen. De doelpunten zijn duur en schaars. De ploegen verkopen hun huid zo duur mogelijk. Het is de tijd dat er punten moeten worden gehaald. Hierbij is het niet nodig om een schoonheidsprijs te verdienen.

De verwachting is dat OFC tegen FC Lisse op zaterdag 25 mei geen mooi voetbal zal opleveren, maar wel veel strijd te zien geeft. Het duel in Oostzaan start om half drie.