Voorbeschouwing Koninklijke HFC – FC Lisse

FC Lisse is blij met de uitgestoken hand, die de Koninklijke HFC op zaterdag 6 mei naar haar uit stak. De Haarlemmers wonnen die dag van Excelsior Maassluis, waarmee de FC definitief veilig was in de Tweede Divisie. De oudste club van Nederland zit in een flow gezien recente overwinningen op onder meer AFC en Rijnsburgse Boys en een verdienstelijk gelijkspel bij de VV Katwijk. FC Lisse sluit het seizoen 2022/2023 in de Spaarnestad af tegen een opponent in vorm. De aftrap is zaterdag 27 mei om half vier.

De FC kon een helft goed meekomen tegen Rijnsburgse Boys, Hardenberg en Katwijk. Steeds werden de geel-blauwen in de tweede helft stuk gespeeld door de tegenstander. Zoals tegen Katwijk, voetballend gezien een van de beste ploegen in de Tweede Divisie. Het andere oranje kan als het moet ook de beuk erin gooien. De druk van Katwijk op de FC was na de pauze dusdanig, dat treffers niet konden uitblijven voor de gasten. De 2-0 zege gaf al reden tot een goede stemming bij de Katwijkers, verlies van de concurrent Rijnsburg en een gelijkspel van AFC, zorgde voor een ontlading. De VV Katwijk beseft echter dat de buit nog niet binnen is. Toch ging het in twee weken tijd van de hel naar de hemel.

De laatste thuiswedstrijd van FC Lisse dit seizoen betekende twee publiekswissels in de personen van Jeffrey Klijbroek en Erik Cummins. Erik gaf zelfs zijn keepershandschoenen weg en gunt de laatste wedstrijd aan Richard de Groot. Richard die onder de lat staat tegen zijn oude club. Tom Noordhoff kan door een blessure niet meer voetballend afscheid nemen van de FC. Dit is nog wel mogelijk voor Mitchel Bormann en David Verweij. En niet te vergeten voor trainer Raymond Bronkhorst en teammanager Frank Baak vanaf de bank.

De laatste keer HFC tegen FC Lisse was begin 2018. Een wedstrijd om snel te vergeten. Koen Fokkema was in afwachting van een knieoperatie. Arbiter Sander de Brito Roque moest tijdens de wedstrijd extra drinken en eten in verband met een verlaagde suikerspiegel. De huidige trainer van HFC, Gertjan Tamerus, stond binnen de lijnen bij de thuisclub. De 0-0 eindstand was bloedeloos van karakter.

HFC en FC Lisse kunnen zonder spanning aan de laatste wedstrijd van het seizoen beginnen. Promovendus FC Lisse hoopt in het linkerrijtje te eindigen. Het kan dan uiterst tevreden zijn over het afgelopen seizoen. HFC is nu al aan het doorselecteren. Jaarlijks is het in staat het vertrek van de beste spelers op te vangen door jonge spelers te laten ruiken aan het grote werk.

Op Ter Specke won de FC eerder dit seizoen met 2-1. De FC maakte vlak voor de jaarwisseling het verschil met de ploegen onder zich. Zaterdag 27 mei is het nog een keer knallen. Vanaf half vier in Haarlem. Tot dan.