Voorbeschouwing Jong Almere City – FC Lisse

Het seizoen 2022/2023 gaat voor Almere City de boeken in als historisch. De hoofdmacht wist voor de eerste keer in haar bestaan de eredivisie te bereiken. De beloftes van Jong Almere keerden na vier seizoenen terug in de tweede divisie. FC Lisse onder trainer Richard van Heulen speelde op zaterdag 23 september 2023 tijdens de Lisserse feestweek verdienstelijk 1-1 op verplaatsing.  Jong Almere had echter een niet speelgerechtigde speler opgesteld. De twee teams kunnen tijdens het weekeinde van het carnaval dan ook op herhaling.  FC Lisse staat op zaterdag 10 februari 2024 nu onder leiding van trainer Sjaak Polak . De wedstrijd begint om half 3.

Jong Almere hoefde geen ingewikkelde nacompetitie te spelen om de stap te maken naar de tweede divisie. Als winnaar van de voorjaarscompetitie bij de onder de 21 was dit voldoende. Mogelijke tegenstanders in een toetje als Jong PEC en Jong Volendam eindigden in hun competitie te laag.

Jong Almere promoveerde onder Anoush Dastgir naar de tweede divisie. Dastgir is intussen aangesloten bij het eerste team. In de begeleiding van de hoofdmacht zit overigens als performance coach de oud-FC Lisse-speler Bas Buimer.

De huidige trainer van Jong Almere is Danny Schenkel. Schenkel was vorig seizoen nog trainer van Sparta Rotterdam onder de 18. Een team dat regelmatig spelers levert voor Jong Sparta. De tweede divisie is dan ook niet onbekend voor Schenkel. Schenkel was eerder trainer van de Ajax vrouwen. Van dit Ajax-team maakt momenteel onder meer de Lisserse skillstrainer Wim Bouckaert deel uit. En met succes, gezien het optreden van de Ajax-vrouwen in Europa.

Jong Almere handhaaft zich rechtstreeks in de tweede divisie als het beter presteert dan Jong Sparta. Dan moet het minimaal plek zestien aan het einde van de competitie innemen. Jong Almere wist in 2024 de lange zegereeks van de VV Katwijk te doorbreken. De talenten uit Almere wonnen op De Krom met 3-1.

Op 1 april 2017 stond Jong Almere – FC Lisse ook op het programma. Dat was toen in de de derde divisie. FC Lisse dat voor promotie speelde werd volledig weggespeeld door het laag geklasseerde Almere. De 4-0 nederlaag was terecht.

Beloftenteams presteren over het algemeen heel grillig. Goede en slechte resultaten worden makkelijk afgewisseld. Het is dus te hopen dat FC Lisse een goede dag heeft en Almere een slechte dag. FC Lisse kan het carnavalsweekeinde van een prettige start voorzien door de punten zaterdag 10 februari 2024 op te halen in Almere. De wedstrijd wordt gespeeld op Ruitenheer Football Academy, Competitieweg 22. Aftrap om half drie.