Voorbeschouwing GVVV – FC Lisse

De debutanten doen het dit seizoen uitstekend in de tweede divisie. ADO’20, ACV en GVVV gaan zich moeiteloos handhaven. GVVV is zelfs in de race voor een plek in de top 5. Laat nu net GVVV de volgende tegenstander zijn van FC Lisse. Op zaterdag 6 april 2024 is de aftrap in Veenendaal om half drie.

De eerste ontmoeting tussen GVVV en FC Lisse was dinsdag 27 mei 1997. FC Lisse was drie dagen eerder kampioen geworden van de Hoofdklasse A door in een spektakelstuk te winnen van Scheveningen. Voor bijna 8.000 toeschouwers op de Middelmors. Die wedstrijd, beslist na 120 minuten, had veel kracht gekost voor de spelers van trainer Ted Immers. Vermoeid werd er begonnen aan het toetje om de zaterdagamateurtitel. GVVV kon niet profiteren van de vermoeidheid bij de opponent. FC Lisse won uiteindelijk met 4-0. De zaterdagtitel ging toch niet naar FC Lisse, maar naar VVOG. Na die zege in 1997 had FC Lisse het altijd moeilijk in Veenendaal.

Trainer Gery Vink kan dit seizoen tevreden zijn over het presteren van zijn team. De ploeg maakt stappen. Uiteindelijk wil GVVV mee doen om de prijzen. De huidige prestatie is nog knapper gezien de zware seizoenen die GVVV achter de rug heeft. Tot twee keer toe speelde het nacompetitie voor een plek in de tweede divisie. Tot twee keer toe in totaal 40 competitieduels. Dat betekende twee keer een late vakantie in de zomer. Gaat dit GVVV niet een keer opbreken met de beslissende maanden april en mei in het vooruitzicht?

De heenwedstrijd tussen FC Lisse en GVVV was op Ter Specke. Om precies te zijn op zaterdag 4 november 2023. FC Lisse was dichtbij de eerste overwinning van het seizoen. De eindstand werd echter 2-2. In de slotfase liet de thuisclub grote kansen onbenut. Volgens FC Lisse-trainer Sjaak Polak werden er twee punten verloren. FC Lisse had een loodzwaar bekerduel tegen Dordrecht achter de rug. Bovendien was het hoofdveld lastig bespeelbaar. Het geluk ontbrak bij de geelblauwen. Onder meer met een bal van Tim Brinkman tegen de paal. Tim die vorig seizoen nog een aantal maanden op huurbasis speelde bij GVVV.

Zoals de FC nu speelt hoeft het tegen geen enkele tegenstander kansloos te zijn. Het besef is er dat nu de punten hard nodig zijn. Immers de beslissende fase van de competitie is aangebroken. Zaterdag 6 april 2024 is er weer zo’n kraker tussen GVVV en FC Lisse. De aftrap is om half drie.