• Het duel van komende zaterdag tussen Goes en FC Lisse is niet alleen het treffen tussen de hekkensluiter van de derde divisie en de koploper van de derde divisie op zaterdag. Het is ook de ontmoeting tussen de ploeg die regelmatig punten verspeelt in de slotfase (Goes) en het team dat regelmatig wint in de slotfase (FC Lisse). Pech overkomt je en geluk dwing je af. Hoe dit op zaterdag 27 november in de Hanzestad op Zuid-Beveland in Zeeland is ervaren de spelers van Goes en FC Lisse vanaf half drie. Gezien de coronamaatregelen is publiek niet welkom.

  FC Lisse heeft in het verleden diverse keren Zeeland aangedaan. In het seizoen 1996/1997 waren zelfs drie Zeeuwse clubs bij de FC ingedeeld in de hoofdklasse A: Hoek, Veere en Kloetinge. Een paar jaar eerder maakte de FC kennis met Serooskerke. Op 9 november 2019 speelde de FC de avondwedstrijd bij Goes. Goes maakte dat seizoen de overstap van de zondag naar de zaterdag. Het had een succesvolle periode achter de rug onder de jonge trainer Rogier Veenstra, die aan de slag ging in de tweede divisie bij ASWH. Goes en Hoek speelden in het seizoen 2018/2019 voor promotie naar de tweede divisie, maar gingen onderuit in de nacompetitie tegen respectievelijk FC Lienden en VVSB.

  De negende november 2019 betekende de ommekeer bij FC Lisse door de gouden wissels van trainer Robbert de Ruiter. Tot dat moment waren de prestaties van FC Lisse niet om over naar huis te schrijven en tot tien minuten voor tijd leek de vrije val van de FC nog niet tot staande gebracht. FC Lisse stond immers 1-0 achter. Het inbrengen van Luca Tarani en Tom Duindam gaf Lis een oppepper. De twee invallers bogen de achterstand om in een 2-1 zege voor de FC. De ketchupfles van Tom Duindam bleef vanaf deze treffer open. FC Lisse begon aan een lange reeks van positieve resultaten, die wreed werd afgeremd door de coronabreak van begin maart 2020.

  Vorig seizoen dat voor de clubs in de derde divisie maar vijf of zes wedstrijden duurde verliep desastreus voor Goes. Na vijf wedstrijden stond nog steeds de hatelijke nul op het scorebord voor de Zeeuwen. Goes was scorend vermogen kwijt geraakt door het vertrek van Steve Schalkwijk naar Hoek. Schalkwijk die in het afgebroken seizoen 2019/2020 topscorer was van de derde divisie. Successen kennen ook hun keerzijde. Goes zag een aantal van haar beste spelers vertrekken niet alleen naar Hoek, maar ook naar Kloetinge en ASWH.

  Voorafgaand aan dit seizoen was het voor de beleidsbepalers van Goes duidelijk dat de selectie versterkt moest worden. Bijna een elftal aan nieuwe spelers werden er binnen gehaald. Er werd zelfs gekeken tot over de provinciegrenzen bij Halsteren. Opvallende namen in het heden in de selectie van trainer Kevin Hollander zijn middenvelder Gianni Tiebosch en aanvaller Guillaume Clinckemaille. Tiebosch speelde eerder onder meer voor Hoek en SteDoCo. Clinckemaille was jarenlang met 64 treffers topscorer aller tijden bij Hoek. Kyle Doesburg wist hem daar met 70 doelpunten van de troon te stoten.

  De meest trouwe speler bij Goes is aanvoerder Ruben Hollemans, die vanaf 2015 bij de club speelt. Goes kreeg in de wedstrijd tegen VVOG, eind oktober, een domper te verwerken met het uitvallen van doelman Matthew Lentink. Hij liep een knieblessure op. Door corona kwam Goes twee weken lang niet in actie. Pas afgelopen zaterdag werd de competitie weer hervat bij ODIN'59, een belangrijke wedstrijd onderin in de derde divisie. Goes leek op weg naar een kansloze nederlaag. Na een half uur spelen stond het met 3-0 achter. De Zeeuwen gaven zich echter niet gewonnen. Ze kwamen terug tot 3-3. Als je onderin staat overkomt je vaak de pech. In de slotminuut ging Goes alsnog ten onder met 4-3.

  FC Lisse pakte na het verlies tegen Ajax-zaterdag de draad van de overwinningen weer op tegen VVSB. Het met passie spelende VVSB maakte het de FC in de eerste tien minuten knap lastig. FC Lisse wist zich onder deze druk uit te spelen en kwam met vlot lopende combinaties tot een 2-0 voorsprong. Het geven van de genadeklap bleef uit. Sterker nog. VVSB geloofde na de aansluitingstreffer in een goede afloop. FC Lisse bleef de beste kansen krijgen op de 3-1, maar speelde het ook zakelijk door achterin niets weg te geven. Daarmee behield de FC de koppositie. Pluspunt was verder dat Mo Adouch na zijn blessure weer speelminuten kon maken. Daardoor is de selectie nog meer op sterkte gebracht.

  FC Lisse gaat met vertrouwen komende zaterdag richting Goes, maar weet dat geen enkele wedstrijd in de derde divisie een makkelijke is. Goes tegen FC Lisse begint om half drie.