Voorbeschouwing FC Lisse – TEC

FC Lisse verloor haar laatste vier duels. TEC speelde haar laatste vier duels gelijk. Kortom de ploegen uit Lisse en Tiel snakken naar winst. TEC wist alleen te winnen bij Rijnsburgse Boys. Het is zaterdag 5 november dan ook een uiterst belangrijk duel op Ter Specke in de Tweede Divisie. De aftrap is vanaf half drie.

TEC steekt haar ambities niet onder stoelen of banken. Het wil naar de top van het amateurvoetbal. Daarnaast werkt het samen met de NEC Voetbalacademie. Een Jong-team moet voor aansluiting zorgen richting het eerste team. TEC moet een toonaangevende jeugdopleiding worden voor spelers uit de Betuwe. Peiljaar is 2024. TEC bestaat dan 100 jaar. Trainer van het eerste team om de ambities waar te maken is Hans van de Haar. De oud-prof bracht eerder FC Lienden naar de amateurtop.

FC Lisse maakte voor de eerste keer kennis met TEC eind augustus 2013. TEC kwam naar Ter Specke in het kader van de eerste ronde van de KNVB-beker. Renaldo Jongebloet scoorde in de reguliere speeltijd voor de FC. Het werd verlengen. Mark van Marrewijk sleepte er voor Lis een penaltyserie uit. Die verloor FC Lisse.

In het seizoen 2017/2018 kwamen FC Lisse en TEC elkaar tegen in de tweede divisie. FC Lisse won in Tiel met 2-0. De return was halverwege februari 2018. Het was de wedstrijd van de kopgoals voor FC Lisse. Bas Buimer knikte twee keer raak voor de thuisploeg. In de slotfase kopte Niels Buijs de winnende 3-2 binnen. Op dat moment leek FC Lisse op weg naar lijfsbehoud. Het kwam er niet van. Ook TEC degradeerde na een spectaculair tweeluik met Scheveningen.

Oud-FC Lisse-trainer Arjan van der Laan stond in het seizoen 2019/2020 aan het roer bij TEC. Dit deed hij samen met Gery Vink, die de tijd mee maakte van de opmars van TEC. Vink bracht als technisch adviseur TEC vanuit de derde klasse naar het hoogste amateurniveau. Vink is momenteel trainer van GVVV.

Opvallende naam in de huidige selectie van TEC is onder meer Rodney Klooster. Zijn tweelingbroer Milton speelde nog een seizoen voor FC Lisse. TEC trok dit seizoen drie spelers aan, die vorig seizoen nog actief waren in de Bollenstreek: Kevin van Kippersluis van Quick Boys, Danny van Haaren en Marciano Mengerink van Katwijk. Mengerink raakte afgelopen zaterdag tegen Kozakken Boys zwaar geblesseerd aan zijn knie. Hij moest met een brancard het veld verlaten. Mogelijk treft hij hetzelfde lot als FC Lisse-speler Kevin van der Zwet, die onlangs op de training zijn kruisband afscheurde.

FC Lisse was uitstekend op dreef in de eerste dertig minuten tegen De Vogels. De rooien hadden moeite met de steekballen van Ludcinio Marengo, waarop Jaap Zwetsloot uitstekend reageerde. De 1-1 was de ommekeer. FC Lisse gaf de tegengoals knullig weg. Het krijgt teveel tegengoals uit dode spelmomenten. Dat betekent dat de ploeg nog alerter moet zijn. Verslapping is meestal fataal.

Wat helpt als medicijn tegen een serie van nederlagen is een overwinning. FC Lisse krijgt daarvoor zaterdag 5 november in eigen huis een uitgelezen kans. Winst op TEC betekent tevens wat wegkomen van de onderste plaatsen. De aftrap is om half drie.