Voorbeschouwing FC Lisse – Scheveningen

Harry Houdini was een Hongaars-Amerikaanse goochelaar, die leefde van 1874 tot en met 1926. Zijn belangrijkste act, het ontsnappen uit handboeien, maakte hem wereldberoemd. Zijn act maakte van hem een legende. FC Lisse heeft een Houdini-act nodig om te ontsnappen aan degradatie uit de tweede divisie. In het Amerikaanse honkbal is een motto ‘It ain’t over til its’s over.’ Wonderen zijn de wereld niet uit. Laat het onmogelijke gebeuren FC Lisse. Om te beginnen op zaterdag 4 mei op Ter Specke. Vanaf half drie is Scheveningen de tegenstander.

Robin Knoester, Albert van Oosten, Frans Danen, John Blok, Dave Kraaijenbrink, Ron de Jager, Ron Cramer, Sjaak Polak, Martin Abbenhuis, Stephan ’t Hart, Hans Tellier en ga zo nog maar een tijdje door. Met als trainer de strateeg Martin Jol en als assistent zijn broer Cock. Het team van SVV Scheveningen uit 1996. Kampioen van Nederland. Jaren later staan John Blok en Sjaak Polak als trainers tegenover elkaar. FC Lisse speelde in 1996 de tweede viool met onder meer de huidige assistenten van Sjaak: Dennis Iliohan en Barry Opdam.

Anno 2024 spreken we over andere tijden. FC Lisse en Scheveningen moeten jaarlijks proberen het hoofd boven water te houden in de tweede divisie. Scheveningen weet steeds weer op tijd het tij te keren. Maar de veilige Scheveningse haven is nu nog niet bereikt. Excelsior Maassluis zit op het vinkentouw. FC Lisse doet nauwelijks onder voor menig tegenstander. maar haalt simpelweg te weinig punten. De maand mei moet het keerpunt worden in positieve zin, anders is het over en sluiten voor Lis.

Cijfermatig gezien kan FC Lisse uit de komende vier wedstrijden nog twaalf punten halen. Behalve Kozakken Boys zijn alle andere ploegen in de tweede divisie met betrekking tot FC Lisse uit het zicht verdwenen. Kozakken Boys is dan ook de prooi met als jager FC Lisse. Wanneer deze prooi wordt gevangen wacht nog een loodzware nacompetitie. Met acht ploegen, die strijden voor een plek in de tweede divisie. Als ploeg moet de FC voor deze Houdini-act gaan.

De heenwedstrijd tussen Scheveningen en FC Lisse in dit seizoen kende als eindstand 2-2. Het waren twee verloren punten voor FC Lisse. Na de rust verzuimde de FC de wedstrijd te beslissen. De bezoekers toonden veerkracht door een 1-0 achterstand weg te werken via Remi van Ekeris en Maxim van der Meer. Bij de 2-1 voorsprong speelde de FC de gasten weg. Onder meer de paal bracht redding voor Scheveningen. Met een punt was Scheveningen tevreden, FC Lisse duidelijk niet.

De FC Lisse tegen Scheveningen van vorig seizoen op Ter Specke leverde een wonderschone treffer op van Max Hudepohl. De FC Lisse-aanvaller zag een corner van hem in een keer binnen vliegen. FC Lisse had de wedstrijd onder controle, maar kreeg tien minuten voor tijd toch nog een goal tegen.

Scheveningen heeft een zege op Ter Specke nodig om Noordwijk, dat een plek boven haar staat, onder druk te zetten. Scheveningen heeft een zege op Ter Specke ook nodig om het aanstormende Excelsior Maassluis op afstand te houden. FC Lisse heeft een zege op Ter Specke nodig om in de buurt te komen van Kozakken Boys. Met andere woorden met een gelijkspel schiet niemand wat op.

Er zal dan ook strijd geleverd worden tussen FC Lisse en Scheveningen op zaterdag 4 mei. Vanaf half drie op Ter Specke. En wie weet is FC Lisse tot een Houdini-act in staat!

Van het bestuur:
Zaterdag sluit de kantine om 19.30 uur vanwege dodenherdenking. Laatste ronde om 19.15 uur.