Voorbeschouwing FC Lisse – Rijnsburgse Boys

Bij de vorige editie van FC Lisse tegen Rijnsburgse Boys hadden de supporters van de uien een spandoek bij zich met de tekst Never Stop Dreaming. Rijnsburg was op dat moment nog in de race voor het kampioenschap van de tweede divisie. De tekst Never Stop Dreaming kan ook gebruikt worden op zaterdag 2 december 2023 vanaf half drie op Ter Specke. Dit keer voor beide teams met de hoop op betere tijden. Want dat er betere tijden komen voor de twee Bollenstreekploegen, dat staat vast.

De FC Lisse – Rijnsburg van 6 mei 2023 was er een met twee gezichten. FC Lisse domineerde de eerste dertig minuten. RB had moeite met de lopende mensen bij de FC. Geel-blauw had bezit genomen van het middenveld. Max Hudepohl was in vorm tegen zijn oude ploeg. Hij scoorde de 1-0. Remi van Ekeris was dichtbij de 2-0. Keerpunt in de wedstrijd was vlak voor rust de rake kopbal van de beste speler van RBB: Bram Ros.

Invaller Bram de Bruin maakte het verschil na de rust. De 1-2 was een feit via De Bruin. De 1-3 was een juweel van een treffer via Dani van der Moot. Justin van der Putten frommelde de 2-3 achter Wesley Zonneveld. FC Lisse claimde nog een pingel na hands van Jordy Strooker. Tevergeefs. FC Lisse was op dat moment veilig en RBB droomde nog van een kampioenschap.

FC Lisse en Rijnsburgse Boys hebben de nodige overeenkomsten. Heel wat spelers kwamen voor beide teams uit, zoals de broers Jeffrey en Kevin Winter, Jimmy Simons, Nick Schnater, Erwin van der Lugt, Wesley Zonneveld en Bert Koomen. Niek Oosterlee was zowel trainer van FC Lisse als RBB.

Er zijn vriendschapsbanden tussen RBB en Lisse. De Middelmors was de plek van de strijd om de titel in de Hoofdklasse A tussen FC Lisse en Scheveningen in 1997. De voormalige voorzitters Faas en Driebergen waren bevriend. Nog steeds worden de opstellingen voorgelezen door Hans Oudwater en JKF.

FC Lisse tegen RBB was diverse keren beslissend voor winst en verlies. Zoals in 2006 op Ter Specke. RBB pakte de titel in blessuretijd via Martijn Gootjes.

Het regent de laatste tijd veelvuldig. Het hoofdveld van de FC is van natuurgras en krijgt veel op haar af. Met man en macht wordt gewerkt om dit veld speelklaar te krijgen. Maar toch gezien de tijd waarin wij leven krijgen we vermoedelijk tussen de FC en RBB een potje vechtvoetbal te zien. Het gaat immers om de punten. Beide ploegen willen het kalenderjaar 2023 goed afsluiten.

Na afloop van FC Lisse tegen RBB is er in de kantine van de thuisclub een optreden van de zanger Alex. Die zal de sfeer er verder inbrengen.

FC Lisse en RBB hebben de ambitie het publiek te vermaken op zaterdag 2 december 2023. Op Ter Specke. Vanaf half drie.