Voorbeschouwing FC Lisse – Quick Boys

De ontmoetingen tussen FC Lisse en Quick Boys in Lisse zijn nooit saai. Dirk Kuyt brak als A-junior van Quick Boys in 1998 van de vorige eeuw door op Ter Specke. FC Lisse-doelman Peter Kromhout kopte in 2000 tegen zijn Quick Boys de 3-3 binnen. In 2009 boog de FC achterstanden van 0-2 en 1-3 om in een 5-4 zege. In 2019 op de dag van de Dodenherdenking hield Jesse van Nieuwkerk in blessuretijd Quick Boys in de kampioensrace. Op zaterdag 30 maart 2024 is er weer zo’n bollenkraker. Vanaf half drie en voor de laatste keer dit seizoen tijdens wintertijd.

In 1998 draaide het niet zo lekker bij Quick Boys. De A-junioren Hendrik van Beelen en Dirk Kuyt werden vervroegd doorgeschoven naar Quick Boys 1. Kuyt toen al dat gespierde mannetje. Hij verdiende een transfer naar FC Utrecht. Feyenoord werd later zijn club. Hij kwam tot 104 interlands. De grote vraag is kan Sem van Duijn in de voetsporen treden van zijn dorpsgenoot. Van Duijn is pas 20 jaar. Hij staat met beide benen op de grond. Onder trainer Thomas Duivenvoorden is hij doorgebroken dit seizoen bij Quick Boys. Een mooie toekomst wacht hem bij AZ. Voorlopig voor de laatste keer zien wij hem aan het werk op Ter Specke.

FC Lisse wist 336 dagen niet een thuiswedstrijd in de competitie te winnen, totdat Kozakken Boys op bezoek kwam. De 2-1 zege werd dan ook gevierd als een bevrijding. De drie punten waren ook noodzakelijk. Om geloof te houden in de goede afloop van dit seizoen. De aansluiting te houden met de drie ploegen boven zich: Kozakken Boys, Excelsior Maassluis en Scheveningen. Een van deze ploegen is aan het einde van de rit het kind van de rekening. Twee ploegen krijgen een herkansing in de nacompetitie met acht ploegen voor een plek. En een ploeg ontspringt de dans. Vorig seizoen was TEC met 39 punten aan de eindstreep de klos als het ging om het spelen van een nacompetitie. Dit seizoen zijn minder punten nodig om het vege lijf te redden.

FC Lisse speelt al wekenlang verzorgd voetbal. Kansen kwamen er, maar de beloning bleef uit. Vrouwe Fortuna was echter de FC niet vergeten, wat bleek uit de wedstrijd tegen Kozakken Boys. Dit keer wist Lis voldoende doelpunten te maken om een wedstrijd te winnen. Het maken van doelpunten is een, het weggeven van weinig mogelijkheden aan de tegenstander is twee. Verdedigend stond de FC goed tegen de Kozakken met uitzondering van de tegentreffer in blessuretijd. De FC lijkt op tijd de juiste balans te hebben gevonden tussen aanvallen en verdedigen om het seizoen op een positieve manier af te sluiten.

Quick Boys wil dit seizoen zo hoog mogelijk eindigen. Na jaren is er de kans om de beste ploeg te worden van de gemeente Katwijk. Als dat is gelukt is de volgende stap het behalen van de landstitel. Want dat is toch uiteindelijk het streven van de blauwwitten.

FC Lisse en Quick Boys hebben op zaterdag 30 maart dan ook niets aan een salonremise of een kleurloze wedstrijd. Spektakel en strijd zijn nodig. De bollenvelden staan in bloei. De lente is aangebroken. De competitie zit in de bloeifase van het seizoen. Kortom de voetballiefhebber komt aan haar trekken op Ter Specke. De bal wordt vanaf half drie aan het rollen gebracht.