Voorbeschouwing FC Lisse – Kozakken Boys

Het is al lang niet meer vijf voor twaalf bij FC Lisse. Sterker nog als de FC bij de tijd is kun je spreken van een voor twaalf. Met nog tien finales te gaan in de tweede divisie telt er maar een ding voor de geel-blauwen. En dat is winnen, winnen en nog eens winnen. En eindelijk eens af van het niet meer kunnen winnen op Ter Specke. Deze vloek van het niet winnen op Ter Specke rust er al elf maanden. Tijd voor verandering. FC Lisse krijgt daarvoor de uitgelezen kans op zaterdag 16 maart 2024. Op Ter Specke is Kozakken Boys de tegenstander. De Kozakken lijken uit het dal te klimmen. Kan FC Lisse de Kozakken vanaf half drie weer in de put helpen?

Er is een theorie die zegt dat een geschiedenis zich nooit zal herhalen. De vraag is of deze vlieger wel op gaat. Een sprekend voorbeeld is Raily Ignacio. Ruim zes jaar geleden ging hij na de winterstop van Kozakken Boys naar AFC. De Amsterdammers stonden op dat moment stijf onderaan in de tweede divisie. Mede door de inbreng van de nu 36-jarige aanvaller bleef AFC behouden voor het hoogste amateurniveau. Voor een deel was Ignacio verantwoordelijk voor de latere degradatie dat seizoen van FC Lisse.

Ignacio werd met AFC in 2019 amateurkampioen van Nederland. Hij werd de speler met de meeste goals ooit voor de traditierijke ploeg uit de hoofdstad. Dit seizoen bewandelde Ignacio de omgekeerde weg door in de winterstop te verhuizen van AFC naar Kozakken Boys. En met succes. De volgens velen beste amateurspeler ooit afkomstig uit de Haagse regio wist in vier duels voor de Kozakken vijf keer te scoren. Er werd meteen al gesproken van het koningskoppel Mario Bilate en Raily Ignacio. De eerste speler als aangever, de tweede speler als afmaker. Met Ignacio haal je doelpunten in huis. Een speler die een ongekende hoge doelpuntenproduktie kent.

FC Lisse krijgt regelmatig de complimenten voor haar verzorgde spel. Dat is op zich leuk, maar is niet waar het om gaat in deze fase van de competitie. Lelijk winnen is ook winnen. De ploeg van Sjaak Polak zal dan ook tot het gaatje moeten gaan. Vrouwe Fortuna mag nu wel een keertje kijken naar FC Lisse. Door wedstrijden te winnen krijg je vertrouwen. Het is nog niet te laat voor de FC. Het is immers nog geen twaalf uur. Het tij zal echter op tijd moeten keren.

De laatste editie van FC Lisse tegen Kozakken Boys op Ter Specke verliep voor de thuisclub als in een droom. Het was nog hartje zomer in 2022. Door het ontbreken wegens een blessure van Max Hudepohl speelde de FC met een valse linksbuiten. Zijn naam was Jeffrey Klijbroek. De doorgaans spelend als middenvelder Jeffrey schoot raak uit alle rangen en standen. Liefst drie keer. Een van de drie kreeg een assist met een hakje van Mitchel Bormann. FC Lisse denderde met 4-0 over Kozakken Boys heen.

Nu de prijzenverdeling aanstaande is zit er ook meer spanning rond de wedstrijden. Bij spelers, bestuurders, media en supporters. FC Lisse tegen Kozakken Boys zal dan ongetwijfeld ook de boeken in gaan op zaterdag 16 maart als meeslepend en hectisch. Wie is er in een dergelijke fase bij de tijd en voor wie is het laatste uur bijna geslagen?

Vanaf half drie is de eerste balomwenteling. Supporters van FC Lisse steun het team. De twaalfde man kan om een voor twaalf de geelblauwe brigade een zetje in de goede richting geven.