Voorbeschouwing FC Lisse – Koninklijke HFC

Zo lang er hoop is is er leven. Wonderen bestaan. En meer van dat soort teksten. FC Lisse 1 loopt langs de rand van de afgrond, maar is er nog niet ingevallen. Het kan nog. Om mee te beginnen zaterdag 18 mei 2024 op Ter Specke. Alle wedstrijden beginnen vanaf nu in de tweede divisie om half vier. Zo ook FC Lisse tegen de Koninklijke HFC uit Haarlem. Krijgt dit treffen een Koninklijk besluit en voelt FC Lisse zich Prinsheerlijk na afloop?

De ontmoeting op zaterdag 11 mei tegen Rijnsburgse Boys leverde een punt op voor de geelblauwen. De FC ging vol voor de winst en was er in blessuretijd nog dichtbij. Gelijktijdig verloor concurrent Kozakken Boys bij ADO’20. Het verschil is zo vier punten in het voordeel van de Werkendammers. Spakenburg vierde het kampioenschap vanuit haar eigen kantine. De Treffers had immers een avondwedstrijd tegen Noordwijk. De Groesbekers bezweken onder de spanning. Gaat De Treffers haar sportieve plicht komende zaterdag vervullen bij Kozakken Boys? Alleen in dat geval blijft de FC in leven als het zelf wint van HFC.

Het goot pijpenstelen bij de heenwedstrijd tussen HFC en FC Lisse. FC Lisse had een ruwe diamant opgesteld uit onder de 23-1. Zijn naam Qiniso Ngobese. De rechtsbuiten van FC Lisse was die dag niet te houden. Ook Max Hudepohl en Maxim van der Meer verkeerden in bloedvorm. Vrijwel alles leek die dag te lukken voor Lis. De 4-1 zege voor de mannen van trainer Sjaak Polak was zeker niet geflatteerd. Kan de FC opnieuw een dergelijk resultaat neerzetten aan het einde van deze competitie?

Zo lang er nog een kans is om te overleven in de tweede divisie moet een team daarvoor gaan. FC Lisse zal dat zeker doen. Steun van de eigen aanhang is daarbij van groot belang. FC Lisse tegen de Koninklijke HFC op zaterdag 18 mei op Ter Specke. Daar moet je bij zijn. Vanaf half vier.