Voorbeschouwing FC Lisse – Jong Sparta

Halverwege de competitie staat FC Lisse keurig in het linkerrijtje. Tegen de grootmachten HHC Hardenberg, Katwijk en de Koninklijke HFC wist Lis uit de afgelopen drie duels zeven punten te halen. Een knappe prestatie. FC Lisse kan het kalenderjaar nog mooier afsluiten door ook de eerste wedstrijd uit de terugronde te winnen. En dat mag de FC doen op eigen veld tegen Jong Sparta. De aftrap op Ter Specke is op zaterdag 10 december om 14.00 uur.

De competitie in de tweede divisie bestaat uit 18 teams. Daarbij zitten de twee beloftenteams van Sparta en de FC Volendam. Deze spelen een aparte competitie. Het beste team van deze twee blijft behouden voor de tweede divisie, het andere team speelt twee promotie-/degradatieduels met de kampioen van de hoogste beloftencompetitie van onder de 21 jaar. Het andere team kan zelfs ook nog rechtstreeks degraderen.

FC Lisse opende dit seizoen met een uitwedstrijd tegen Jong Sparta. Nou ja, uitwedstrijd. Jong Sparta is in verband met een verbouwing aan haar eigen complex dit seizoen aangewezen op het hoofdveld van Excelsior Maassluis. Jong Sparta eindigde vorig seizoen knap als vijfde in de tweede divisie. De selectie van trainer Geert Arend Roorda was tegen FC Lisse als het gaat om het basisteam, maar op drie plaatsen gewijzigd ten opzichte van vorig seizoen.

In de eerste helft waren de twee ploegen aan elkaar gewaagd. Jong Sparta kwam op voorsprong door Mohammed Tahiri. Jaap Zwetsloot maakte op aangeven van Max Hudepohl gelijk. Romano de Jonge was nog dichtbij een tweede Lisserse treffer. In de tweede helft was Jong Sparta de bovenliggende partij. FC Lisse had geluk met ballen op de paal en de lat. Erik Cummins stopte ook nog een strafschop. FC Lisse was duidelijk blij met het behaalde punt.

FC Lisse heeft dit seizoen enige tijd nodig gehad om te wennen aan de wetten van het voetbal in de tweede divisie. Intussen weet de ploeg wat het is om wat zakelijker te spelen. De prestatie die wekelijks wordt geleverd is er een van het collectief. En waar dat kan probeert FC Lisse ook goed voetbal te spelen.

Het kalenderjaar afsluiten en dan met een goed gevoel de winterstop en het nieuwe jaar ingaan. Door corona was dit de afgelopen twee jaar niet mogelijk. In 2019 gooide de FC het jaar in het slot door op Ter Specke DVS’33 te verslaan. Het regende niet alleen hard, het regende ook doelpunten voor de FC. Een ongekende 6-0 zege voor de geel-blauwen verscheen er op het scorebord.

Hoe sluit FC Lisse het jaar 2022 af? Zaterdag 10 december gaan wij dit zien en beleven op Ter Specke tegen Jong Sparta. De aftrap is om 14.00 uur. Komt dat zien, komt dat zien!