Voorbeschouwing FC Lisse – Jong Sparta

FC Lisse en Jong Sparta zijn het seizoen moeizaam gestart. De FC had totaal niets in te brengen tegen HHC Hardenberg. De Spartanen spelen leuk voetbal, maar weten vrijwel niet het net te vinden. De Rotterdammers zijn dan ook nog puntloos. FC Lisse wil zaterdag 16 september op Ter Specke graag de eerste driepunter bijschrijven. De aftrap is om half drie.

De zege van HHC op FC Lisse was niet geflatteerd. Voor de pauze kwamen de geel-blauwen een aantal keren reeds goed weg. In het tweede bedrijf denderde HHC over FC Lisse heen. Verliezen tegen HHC is geen schande. HHC is immers een van de topploegen in de tweede divisie. De manier waarop geeft te denken. En dit terwijl er met Jaap Zwetsloot en Romano de Jonge toch het nodige gif aan het vertrek stond. Het is duidelijk dat de FC als team nog moet groeien. Probleem is echter dat je in de tweede divisie nauwelijks de tijd krijgt om te groeien.

Positief is dat FC Lisse vanaf 6 september de beschikking heeft over Daan Klinkenberg. De verdediger brengt ervaring mee en is bovendien topfit teruggekeerd vanuit Finland. Ook Daan zal zijn weg nog moeten vinden binnen de ploeg van FC Lisse.

Wie de verslagen leest, leest dat Jong Sparta vaak de bovenliggende partij is. Dat gebeurde in de wedstrijden tegen ACV, ADO’20, HHC en De Treffers. Als het aankomt op het maken van doelpunten geeft de ploeg van hoofdtrainer Jeff Stans echter niet thuis. Bovendien ontbrak het aan geluk bij de roodwitten. De 1-0 nederlaag van 6 september tegen De Treffers kwam pas tot stand in minuut 92.

Stans is de opvolger van Geert-Arend Roorda, die assistent-trainer is geworden van RKC Waalwijk. Stans zou aanvankelijk trainer worden van Nieuwenhoorn in de vierde divisie. De aanbieding van Jong Sparta deed hem van mening veranderen. Stans liep vorig seizoen reeds mee als assistent. Hij heeft voor twee jaar getekend op Het Kasteel. De begin dertiger die zelf actief was als speler in de jeugdopleiding van Sparta. Hij debuteerde in het betaalde voetbal bij RKC en speelde later bij Excelsior Rotterdam, NAC, Go Ahead en Helmond Sport.

Voor Mika van Rees is de wedstrijd tegen Jong Sparta bijzonder. Mika is actief voor Sparta als jeugdcoördinator in de regio en assistent-trainer bij Sparta O14.

FC Lisse tegen Jong Sparta was vorig seizoen de afsluiter van het kalenderjaar 2022. FC Lisse zat na een gelijkspel tegen HHC en winstpartijen tegen Katwijk en HFC in een flow. Erik Cummins voorkwam met een aantal prachtige reddingen, dat Jong Sparta op voorsprong kwam. FC Lisse sloeg toe in de tweede helft met een fraaie treffer van Max Hudepohl. Maxim van der Meer maakte drie minuten na zijn invalbeurt de beslissende 2-0.

FC Lisse en Jong Sparta gaan er zaterdag 16 september alles aan doen om de nare smaak van de valse seizoensstart weg te spelen. De bal komt aan het rollen vanaf half drie.