Voorbeschouwing FC Lisse – Jong Almere City

Een voetbalwedstrijd duurt twee keer 45 minuten. Dat klinkt logisch. FC Lisse speelde op inhaalzaterdag 10 februari 2024 een uitstekende eerste helft op verplaatsing tegen Jong Almere City. De geelblauwen gingen rusten met een 1-0 voorsprong. Na de pauze zakte de FC door het ijs en kreeg het zes treffers om de oren. Twee weken later is er reeds de kans op revanche voor de mannen van trainer Sjaak Polak. Op zaterdag 24 februari 2024  is het op Ter Specke vanaf half drie FC Lisse tegen Jong Almere City. Dit keer is het de bedoeling dat FC Lisse negentig minuten en een klein beetje voetbal speelt op tweede divisie niveau.

FC Lisse deed het op carnavalszaterdag een helft lang uitstekend op een van de bijvelden van  Almere City. Achterin werd niets weggegeven en voorin werden diverse kansen uitgespeeld. Na een kwartier spelen kwam Lis niet onverdiend op een 1-0 voorsprong via een fraai doelpunt van Remi van Ekeris. Een goed resultaat leek aanstaande voor Lis.

Na de pauze zat de thuisclub er veel feller op. De ruimtes werden te groot voor FC Lisse. Deze waren niet meer te belopen. Iedere aanvalsopzet van Jong Almere leverde bijna een doelpunt op. Pas na een half dozijn treffers voor de beloften uit Almere was het gedaan met de oorwassing van FC Lisse. De manier waarop FC Lisse verloor bezorgde de geelblauwen een enorme kater, terwijl het carnavalsfeest nog moest beginnen.

FC Lisse en Jong Almere kwamen elkaar in de tweede divisie op Ter Specke tot op heden nog niet tegen. In de derde divisie troffen de twee ploegen elkaar wel twee keer eerder op Ter Specke. Zoals op zaterdag 5 oktober 2019. Jong Almere stond op dat moment onder leiding van de toekomstige trainer van Noordwijk: Florian Wolf. Jong Almere was in de eerste twintig minuten heer en meester en kwam dan ook op een 2-0 voorsprong via Faris Hammouti. Een half uur later had FC Lisse de rollen omgedraaid via Kübilay Koylü, Boyd Stevens en Jaap Zwetsloot. Het spektakelstuk werd afgesloten met 3-3 via Joshua Zimmerman.

FC Lisse tegen Jong Almere City op 29 oktober 2016 was een bijzondere wedstrijd. FC Lisse pakte bij een zege de eerste periodetitel in de derde divisie op zaterdag. Zoals zo vaak kwam de thuisclub via een rake kopbal van Niels Buys uit een corner op voorsprong. Maarten Davids zorgde voor een 1-1 ruststand. Koen Fokkema en Martin van Eeuwijk leverden de assist op de winnende treffer gemaakt door Steven Olsthoorn.

Zaterdag 24 februari 2024 is er opnieuw een mogelijkheid voor FC Lisse om eindelijk weer eens een thuiswedstrijd te winnen. De laatste keer was op 15 april 2023 met de 3-2 winst tegen IJsselmeervogels. FC Lisse tegen Jong Almere City kent als aanvangstijdstip half drie.