Voorbeschouwing FC Lisse – HHC Hardenberg

De supporters, die FC Lisse, al lang volgen denken bij de naam HHC Hardenberg aan de hit uit 2008: ‘Schatje mag ik je foto.’Bij het horen van dit lied gaan de barkrukken in de lucht en is het tijd voor het inzetten van de polonaise. De FC had in 2008 reden tot feestvieren in Hardenberg na het behalen van de zaterdagtitel. In een van de beste wedstrijden uit de clubhistorie versloeg geel-blauw op verplaatsing HHC met 5-1. De FC kwam in Hardenberg in een warm bad terecht, aangezien de fans van HHC bekend staan als uiterst sportief. FC Lisse speelt dan ook graag tegen HHC Hardenberg. Gaan de barkrukken zaterdag 19 november weer om hoog in de nieuwe kantine van FC Lisse? FC Lisse tegen HHC Hardenberg is op Ter Specke vanaf half drie.

Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor resultaten in het heden. Maar toch, de thuisbalans van de FC tegen HHC is uiterst positief. De eerste confrontatie was in de strijd om de zaterdagtitel in 2008. FC Lisse won met 2-0 via Kevin Winter en Glynor Plet. Tussen 2010 en 2016 kwamen de twee ploegen elkaar zes keer in Lisse tegen in de topklasse. FC Lisse won vier keer, er was een keer een gelijkspel en een nederlaag. Dat verlies was een bijzonder verlies. FC Lisse was nog in de ban van het overlijden van haar zo geliefde leider Han de Haan. Een vaderfiguur voor de spelers. Voorafgaand aan dat duel was er een minuut stilte. FC Lisse verloor met 2-1. Het was aan het begin van het seizoen. FC Lisse verloor in tien dagen tijd twee keer in eigen huis van HHC. De Hardenbergers waren in het bekerduel met 4-0 ook uiterst trefzeker.

In de tweede divisie troffen de twee elkaar ook vroeg in het seizoen. Het werd 2-2. Voor FC Lisse scoorden Rik Vermeulen en Bas Buimer. Bas trof in blessuretijd. In het tumult wat hierbij ontstond kreeg Martin van Eeuwijk een rode kaart.

HHC eindigde vorig seizoen op de tweede plaats. Het is dan ook een van de topploegen in de tweede divisie. De hoofdtrainer van HHC is sinds dit seizoen Pascal Diender. Hij was afgelopen seizoen assistent-trainer bij HHC. De begin veertiger zet de voetbalvisie van HHC voort. En dat is doorontwikkelen van spelers, gedrevenheid en attractief voetbal. Diender heeft als voordeel, dat er vrijwel jaarlijks weinig mutaties zijn in de selectie van HHC. Glenn Kobussen is al sinds 2013 actief voor HHC. En ook spelers als Gersom Klok, Danny Bouws, Rob van der Leij en Kevin Görtz spelen al diverse jaren in het oranje shirt.

Een bekende naam voor FC Lisse bij HHC is Matthijs Hardijk. Hij speelde in het seizoen 2016/2017 voor Harkemase Boys. Harkema en Lis streden dat seizoen tegen elkaar voor promotie naar de tweede divisie. Hardijk was in Friesland een half uur lang ongrijpbaar voor de Lisserse verdedigers. FC Lisse ging een aantal keren door het oog van de naald na weer een dribbel van Hardijk.

De FC kan tot op heden geen vat krijgen op ploegen uit het linkerrijtje, met uitzondering van Noordwijk. Tegen Rijnsburgse Boys leek het duel op dat van tegen IJsselmeervogels. Snel op voorsprong, vervolgens wat schoonheidsfoutjes die genadeloos werden afgestraft, daarna wel veel balbezit maar weinig kansen en een 4-1 nederlaag. Het omschakelvoetbal van RB was voor de zevende keer op rij succesvol. Het duo Assante en Zeldenrust zijn niet te stoppen momenteel.

De FC kent veel blessureleed in de laatste lijn. Een kwartet aan spelers, die daar kunnen spelen, ontbreken. Tegen HHC zijn er echter weer nieuwe kansen op resultaat. De FC heeft nog vier duels te gaan tot aan de winterstop. Daarvan zijn er drie thuis. FC Lisse weet vaak de drie punten over de streep te trekken in eigen huis. Gaat dat op zaterdag 19 november tegen HHC weer lukken? De aftrap is om half drie. Laten we hopen, dat het ‘Schatje mag ik je foto’ na afloop weer mag klinken.