Voorbeschouwing FC Lisse – HHC Hardenberg

HHC Hardenberg thuis betekende vorig seizoen op zaterdag 19 november 2022 de ommekeer voor FC Lisse. Het kiezen van een ‘realistischer’ manier van spelen leverde een 2-2 deling op met de Hardenbergers. De drie duels daarop werden gewonnen door de geel-blauwen onder meer tegen de latere kampioen Katwijk. Is HHC nu weer het omslagpunt? De ongeslagen koploper van de tweede divisie komt zonder ook maar een doelpunt tegen op zaterdag 9 september 2023 naar Ter Specke. De aftrap van de wedstrijd is om half drie.

De voetbalvisie van HHC is al jaren dezelfde. Dat betekent doorontwikkelen van spelers, gedrevenheid en attractief voetballen. En zo lang mogelijk meedoen bovenin. Pascal Diender wist in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van HHC op de vierde plaats te eindigen in de tweede divisie. Diender die het grote werk twee seizoenen lang kon afkijken bij HHC van hoofdtrainer Bert van Hunenstijn.

De selectie van HHC heeft niet veel wijzigingen ondergaan. Wel vertrok topschutter Matthijs Hardijk naar het westen om bij de VV Katwijk te gaan voetballen. Nieuwkomers Steyn Strijker (ACV), Raymond Gyasi en doelman Jorick Maats (Staphorst) wisten zich in de basis te spelen. Maats verdrong onder de lat Nick Borgman, die 3 seizoenen de eerste keeper was van HHC. Maats hoefde nog geen tegengoal te incasseren. Ook niet afgelopen zaterdag tegen Jong Sparta. De Spartanen domineerden in de eerste helft in Hardenberg, maar kwamen niet tot scoren. In de tweede helft nam HHC de regie over en was het Rob van der Leij, die het verschil maakte.

FC Lisse werd in Assen tegen ACV in het eerste kwartier op alle fronten afgetroefd. ACV zit nog in de flow van het kampioenschap van de derde divisie, een gevoel dat de FC een seizoen eerder meemaakte. Weinig mutaties en een goed draaiende ploeg. Dat deed de FC de das om. FC Lisse krabbelde naarmate de eerste helft vorderde wat op, maar kwam uiteindelijk verder in de problemen door de 2-0 weg te geven. Na de rust deed de FC haar stinkende best, maar kon het nauwelijks een bres slaan in de hechte defensie van ACV.

FC Lisse tegen HHC Hardenberg eindigde vorig seizoen in 2-2. De eerste dertig minuten waren ronduit spectaculair. Hardijk bracht de gasten op voorsprong. De broers Toon en Jaap Zwetsloot deden het tij keren. Toon met een treffer en Jaap met een assist op Enzo Stroo. Na de rust bepaalde Hardijk de eindstand op 2-2. Ook in het seizoen 2017/2018 in de tweede divisie werd het 2-2 op Ter Specke. Bas Buimer scoorde de gelijkmaker in blessuretijd.

De wedstrijd van aanstaande zaterdag tussen FC Lisse en HHC Hardenberg staat onder leiding van Sander de Brito Roque. Sander fluit daarmee zijn 100ste wedstrijd in de tweede divisie. Vriend en vijand kunnen het optreden van Sander in het veld waarderen. Sander spreekt als geen ander de taal van de spelers en weet wedstrijden aan te voelen. Als dank voor zijn aanwezigheid kreeg hij de eervolle uitnodiging om in 2017 op Ter Specke de scheidsrechter te zijn van FC Lisse tegen landskampioen Feyenoord.

FC Lisse hoopt op de eerste thuiszege. HHC wil de ongeslagen reeks voortzetten. Een mooi affiche zaterdag 9 september 2023 op Ter Specke. De aftrap is om half drie.