Voorbeschouwing FC Lisse – FC Dordrecht

FC Lisse treft in de eerste ronde van de Toto KNVB Beker op dinsdag 31 oktober 2023 vanaf acht uur op Ter Specke een ploeg in vorm. FC Dordrecht is reeds tien duels op rij ongeslagen. De Schapekoppen versloegen met speels gemak FC Den Bosch met 5-1 op vrijdag 27 oktober. De formatie van Michele Santoni is met 28 treffers de meest scorende ploeg in de Eerste Divisie en staat op een keurige vijfde plek.

Dordrecht eindigde de afgelopen vijf seizoenen steeds bij de laatste vijf. Daar moest verandering in komen. Het kwam tot een hernieuwde samenwerking met Feyenoord. Organisatorisch moest het professioneler bij Dordrecht. Pascal Bosschaart is gekomen om de gehuurde Rotterdamse talenten te begeleiden.

Rene Kriwak is de makkelijk scorende spits van Dordrecht. De Oostenrijker van twee meter lang kwam over van Rapid Wien. Op het middenveld worden de voetballakens uitgedeeld door Jari Schuurman. Luca Plogmann is de betrouwbare doelman.

De finale om de districtsbeker West 2 ging in 1993 tussen FC Lisse en het tweede team van Dordrecht’90. Deze wedstrijd op Ter Specke werd met 5-0 gewonnen door FC Lisse. De Lisserse doelpunten waren van Jelle Visser, Edward van der Putten (strafschop), Leon van der Zwet, Leon Hoep en Bert van Duyvenbode. Trainer van FC Lisse was de onlangs overleden Ruud Bröring.

In het bekervoetbal is van alles mogelijk. Kan de FC stunten tegen het sterke FC Dordrecht. Kom op dinsdag 31 oktober naar Ter Specke. De aftrap is om acht uur.

Tot slot! Omdat het een KNVB-bekerwedstrijd betreft zijn de regels van Betaald Voetbal van toepassing. Dus bij gebruik van vuurwerk gelden zware financiële sancties vanuit de KNVB. Mogelijke boetes zullen daarom verhaald worden op de dader(s).