Voorbeschouwing FC Lisse – Blauw Geel’38

FC Lisse gaat er woensdag 20 september alles aan doen om te voorkomen dat het spreekwoord drie keer is scheeprecht van toepassing is. De geel-blauwen spelen immers voor de derde keer in vier jaar tegen Blauw Geel’38. Twee keer eerder ging de winst naar de FC. De aftrap midweeks is om acht uur op Ter Specke. De winnaar plaatst zich voor het grote KNVB-bekertoernooi. Daarin komen met uitzondering van de Nederlandse teams die Europees spelen alle profclubs uit.

FC Lisse tegen Blauw Geel’38 stond in 2020 op het programma in het laatste weekeinde van augustus. In verband met corona waren er al speciale regels van kracht om deze avondwedstrijd op Ter Specke te bezoeken. De Brabantse formatie stond onder leiding van Niels van Casteren. De formatie uit Veghel liet een speelwijze zien, die gebaseerd is op lef en initiatiefrijk voetbal. FC Lisse was die dag slagvaardiger met twee treffers van Jeffrey Klijbroek en een wonderschone goal van Reggie Schaap.

In 2021 kwamen de geel-blauwen elkaar tegen in Veghel. Luca Tarani kon simpel scoren na een fout in de defensie van Blauw Geel. Koen van der Zanden bracht de partijen in evenwicht. Van der Zanden werd vorig seizoen de clubtopscorer van zijn team met 18 treffers. Een geweldig schot van Tom Noordhoff leverde de winst op voor FC Lisse.

Blauw Geel behaalde vorig seizoen de vierde plek in de eindstand van de derde divisie op zondag. Het wist net niet de nacompetitie te bereiken. Momenteel is Blauw Geel te vinden in de middenmoot van de derde divisie B. Blauw Geel won haar laatste competitiewedstrijd met 3-0 in Den Haag tegen Quick. Maurice Verbunt is de huidige trainer van Blauw Geel. De afgelopen zes seizoenen stond hij aan het roer van Groene Ster. FC Lisse wist deze ploeg in Heerlerheide te verslaan in de beker in 2008.

FC Lisse is na de zeperds tegen HHC en Jong Sparta uit op eerherstel. En Blauw Geel wil dit keer tegen de FC aan de goede kant van de score uit komen. In het bekertoernooi is er van alles mogelijk. FC Lisse tegen Blauw Geel is te zien op Ter Specke op woensdag 20 september vanaf acht uur.