Voorbeschouwing De Treffers – FC Lisse

De Treffers verloor vijf van haar laatste zes duels. FC Lisse wist de afgelopen vijf wedstrijden niet te scoren. Met dit als vertrekpunt is het uitkijken naar paaszaterdag. Oftewel 8 april om zes uur in Groesbeek. De meest succesvolle amateurclub uit het zondagvoetbal neemt het dan op tegen FC Lisse.

Begin februari was De Treffers samen met HHC Hardenberg, Katwijk, Rijnsburgse Boys en AFC nog een van de kampioenskandidaten. De ploeg van Lee-Roy Echteld heeft een Zevenheuvelenberg aan ervaring en kwaliteit. De meest indrukkende wedstrijd van De Treffers dit seizoen leverde nog niet eens een overwinning op. De Treffers was de enige club die hoge druk durfde te zetten op De Krom tegen Katwijk. De wedstrijd die eindigde in 0-0. De Treffers kan ook heel zakelijk spelen. FC Lisse had op Ter Specke niets in te brengen tegen de opponent uit Groesbeek. Jordy Thomassen is een speler die maar een gaatje nodig heeft om tot scoren te komen. FC Lisse kwam er niet aan te pas en verloor met 0-2.

Oorzaken vallen er niet aan te wijzen, maar toch kwam de klad erin de laatste zes duels van De Treffers. Tegen Jong Sparta, de laatste thuiswedstrijd, was De Treffers lange tijd heer en meester. De 1-0 voorsprong was een magere afspiegeling van de krachtsverschillen. Het ging voor de gasten mis na ruim een half uur spelen. Een strafschop tegen en rood voor Tjeu Langeveld. Jong Sparta pakte het momentum en won met 3-1.  De Treffers is er alles aangelegen om de negatieve spiraal te doorbreken en in ieder geval binnen de top 5 van de tweede divisie te blijven.

En FC Lisse? Scoren lijkt al een eeuw geleden, maar het krijgt ook weinig kansen en goals tegen. Het was voorzichtigheid troef tegen AFC. FC Lisse liet zich niet uit de tent lokken, wat eerder dit seizoen wel gebeurde. FC Lisse is volwassen geworden. Het sprokkelt de punten bijeen, die de uitweg vormen naar de veilige haven. De punten zullen de laatste zeven competitierondes nog duurder worden. FC Lisse denkt er nog vijf of zes nodig te hebben om handhaving in de tweede divisie af te dwingen.

Zoals gezegd. De Treffers is de zondagclub van het amateurvoetbal. Ze deden reeds mee in de hoofdklasse, toen deze werd ingevoerd in 1974. Onafgebroken tot en met 2010, toen de topklasse werd ingevoerd. In de genoemde periode werd De Treffers acht keer afdelingskampioen, drie keer zondagkampioen en twee keer algemeen amateurkampioen. De Treffers was ook van de partij bij de invoering van de tweede divisie in 2016.

De laatste zes duels niet meegerekend heeft De Treffers een geweldig seizoen. Het schreef ook geschiedenis door de eerste amateurclub te worden die in een seizoen twee ploegen wist uit te schakelen in de KNVB-beker uit de eredivisie. RKC en Cambuur om precies te zijn. SV Spakenburg wist deze prestatie te evenaren met het elimineren van Groningen en Utrecht.

De Treffers en FC Lisse kwamen elkaar voor het eerst tegen in de competitie van de tweede divisie in Groesbeek bij de start van de Lisserse feestweek in 2017. FC Lisse had aanvankelijk weinig in te brengen. Tien minuten voor tijd kende De Treffers een 3-1 voorsprong via Nick de Bondt (twee keer) en Pim Balkestein. Rowdy van der Putten had tegen gescoord vanuit een strafschop. FC Lisse toonde veerkracht. Rik Vermeulen bracht de spanning terug. Invaller Luca Tarani zorgde voor de sensatie van 3-3. Luca was op dat moment 18 jaar. Koen Fokkema was nog dichtbij de winnende goal.

FC Lisse verloor van de afgelopen dertien wedstrijden er maar een. Er waren daarnaast vijf zeges en zeven gelijke spelen. De laatste vier gelijke spelen waren steeds met 0-0. Voor de oudere lezers onder ons doet dit denken aan het voorlezen van de toto-uitslagen in het verleden door Frits van Turenhout. Zijn uitspraak van 0-0 werd legendarisch. Benieuwd wat het zaterdag gaat worden? Kom gezellig zaterdag 8 april naar Groesbeek en proef al een beetje de sfeer in de regio, die in de derde week van juli in het teken staat van de Vierdaagse van Nijmegen. De Treffers tegen FC Lisse begint om zes uur.