Voorbeschouwing De Treffers – FC Lisse

De Treffers lijkt de enige ploeg die Spakenburg van de titel in de tweede divisie kan af houden. De trots van Groesbeek kan en zal dan ook niets cadeau geven tegen welke ploeg dan ook. FC Lisse treft dan ook op een slecht moment de kampioenskandidaat uit het gebied, waar in de derde week van juli jaarlijks de Vierdaagse van Nijmegen wordt gehouden. Voetbal blijft voetbal. Niets is onmogelijk. Op de dag van de Bloemencorso van de Bollenstreekt reist FC Lisse af naar de beste amateurploeg ooit vanuit het zondagvoetbal. De aftrap is op zaterdag 20 april 2024 om zes uur in het heuvelachtige Groesbeek.

De Treffers hoopt op een afloop van de competitie zoals in 2018. De twee titelkandidaten van dat moment Kozakken Boys en Katwijk troffen elkaar in de laatste wedstrijd van dat seizoen in Werkendam. Katwijk had genoeg aan een gelijkspel om de kampioensschaal om hoog te houden. Voor Katwijk was dat om allerlei redenen een emotioneel seizoen. De wedstrijd was meer spannend dan goed. De oranjehemden wisten met kunst- en vliegwerk de nul te houden. Na de 0-0 was er een geweldige ontlading bij de Katwijkers. De Treffers speelt de laatste wedstrijd van de huidige competitie thuis tegen Spakenburg. Gaat deze wedstrijd nog ergens om of niet? Dat is momenteel de vraag.

FC Lisse speelde twee keer eerder op verplaatsing in Groesbeek. In 2017 en 2023. In 2017 was het duel tijdens de start van de Lisserse feestweek. De Treffers was voor de rust de betere partij. Het nam een 2-0 voorsprong. FC Lisse kwam in het stuk niet voor. Dat veranderde in de tweede helft. Rowdy van der Putten bracht vanaf de penaltystip de spanning terug in de wedstrijd. De thuisclub kwam op 3-1. In het laatste kwartier deed Lis het duel kantelen. Rik Vermeulen maakte de 3-2. De tiener Luca Tarani wist de 3-3 te maken. Koen Fokkema kreeg door vermoeidheid zijn voet niet meer op de juiste wijze tegen de bal, anders was het zelfs nog 4-3 geworden in Lissers voordeel.

De Treffers tegen FC Lisse van vorig seizoen was op paaszaterdag. De Treffers speelde niet meer mee voor de prijzen en FC Lisse was bijna veilig. De FC moest die wedstrijd heel wat basisspelers missen. Het was improviseren. Het speelde met vijf verdedigers met de broers Jaap en Toon Zwetsloot als opkomende backs. Tom Noordhoff voerde de regie over de ploeg. Mika van Rees speelde gedegen op het middenveld. Lis pakte een punt via een omhaal van David Verweij.

De tweede divisie kent vooral clubs met als achtergrond het zaterdagvoetbal. Er zijn drie van oudsher zondagclubs die stand weten te houden al jaren op het hoogste amateurniveau: Koninklijke HFC, AFC en De Treffers. De Treffers speelde vanaf de oprichting in 1974 tot en met 2010 in de zondag hoofdklasse. Geen enkele andere club wist dit te presteren. Acht keer werd De Treffers afdelingskampioen, drie keer kampioen bij de zondagamateurs en twee keer kampioen van Nederland. En dit altijd met technisch verzorgd voetbal. Het is dan ook smullen bij het zien van het spel van De Treffers. Een keer in de twee weken op het prachtige Sportpark Zuid in Groesbeek.

Het zal dan ook geen makkelijke wedstrijd worden voor FC Lisse in Groesbeek. Voetbal is en blijft voetbal. Wonderen en verrassingen bestaan. Wie weet werkt Vrouwe Fortuna mee aan Lissers succes in Groesbeek. Op zaterdag 20 april. Vanaf zes uur.