Voorbeschouwing ADO’20 – FC Lisse

FC Lisse zaterdag 1 dat speelt op een zondag. Dat is geen primeur. Eerder speelde de toenmalige formatie van trainer Raymond Bronkhorst op zondag 6 februari 2022 in de derde divisie de uitwedstrijd tegen Goes. Dit in verband met een overlijdensgeval rondom het eerste team van de Zeeuwse ploeg. Het voorkwam dat de FC op een vervelende midweekse dag moest afreizen naar een van de mooiste provincies van Nederland. Op zondag 12 november 2023 is het in Heemskerk vanaf twee uur ADO’20 tegen FC Lisse. De geel-blauwen zijn geen principiële zaterdagclub, waardoor er af kan worden geweken van de speeldag. ADO’20 wordt getraind door de opvolger van Raymond Bronkhorst: Roy van der Mije.

De derde divisie zondag kende in 2022 een bizarre ontknoping. ADO’20 scoorde in blessuretijd de gelijkmaker tegen Hercules. Daardoor werd de Utrechtse ploeg geen kampioen, maar concurrent OFC. Door de gelijkmaker verspeelde ADO’20 de periodetitel en mocht het ook niet mee doen aan de nacompetitie voor promotie naar de tweede divisie.

De Superezels maakten het afgelopen seizoen wel de stap naar het hoogste amateurniveau door voor 3.000 toeschouwers JOS met 5-0 te verslaan. Dit op het eigen sportpark De Vlotter. Op 30 april 2017 promoveerde ADO’20 naar de derde divisie zondag door met 2-1 te winnen bij SJC. ADO’20 in deze periode getraind door Thijs Sluijter. Sluijter is momenteel hoofdtrainer van SV Hillegom. In het seizoen 2012/2013 promoveerde ADO’20 ook al eens naar het hoogste amateurniveau van Nederland op de zondag. Dat debuutseizoen werd afgesloten met een tweede plaats achter kampioen Achilles’29.

Het kalenderjaar 2022 werd door ADO’20 bijna perfect afgesloten. Na de winterstop werden er wat punten verspeeld, waardoor VVSB dichterbij kwam. De BAVO ging ook op een bepaald moment punten morsen, waardoor de titel terecht ging naar ADO’20.

Roy van der Mije en Raymond Bronkhorst kennen het clubbeleid van ADO’20 als geen ander. Dat is inpassen van jeugdspelers en regionaal talent. De selectie van ADO’20 kent doorgaans weinig mutaties. Sommige spelers zijn niet te behouden. Zoals aanvaller Ruben Doesburg, die voor de VV Katwijk koos. De jonge middenvelder Ian Beelen weet nu al, dat hij volgend seizoen uit komt voor Spakenburg.

Een opvallende speler bij ADO’20 is Henry Opoku. Bij Quick Boys was hij uiterst geliefd. Op het moment dat zijn contract in Katwijk niet verlengd leek te worden kwamen de Katwijkse fans in actie. Opoku mocht alsnog blijven op Nieuw-Zuid. In het promotieseizoen van de FC naar de tweede divisie in 2016/2017 was Opoku de matchwinnaar in Katwijk tegen Lis.

Aanhouden Doet Overwinnen kwam nog nooit in competitieverband uit tegen FC Lisse. De twee teams oefenen wel regelmatig tegen elkaar. Zoals op zaterdag 14 januari van dit jaar in Heemskerk. Het waren gure weersomstandigheden op De Vlotter. ADO’20 kreeg van de FC een les in effectiviteit. De FC won met 4-1.

In de voorbereiding op het kampioensseizoen van de FC in 2021/2022 werd de FC door ADO’20 met beide benen op de grond gezet. De FC verkeerde in een uitstekende stemming onder meer door de indrukwekkende zege op de Middelmors tegen Rijnsburgse Boys. ADO’20 gaf in 2021 een les in effectiviteit aan de geel-blauwen en won met met 3-0.

ADO’20 wist dit seizoen reeds te winnen van Rijnsburgse Boys en de VV Katwijk. Het verloor tegen Quick Boys. FC Lisse is de vierde tegenstander voor ADO’20 uit de Duin- en Bollenstreek. FC Lisse zaterdag is op zondag nog ongeslagen, gezien de eerdere winst op Goes. Hoe gaat het op zondag 12 november aflopen? De aftrap van ADO’20 tegen FC Lisse is om twee uur.