Voorbeschouwing ACV – FC Lisse

Op zaterdag 26 augustus 2023 kwam er voor ACV een einde aan een unieke reeks. De promovendus in de tweede divisie uit Assen verloor na 26 ongeslagen wedstrijden weer eens. HHC Hardenberg won met 3-0. FC Lisse daarentegen doorbrak een reeks van vijf nederlagen op rij met een punt tegen Excelsior Maassluis. De r komt in de maand op zaterdag 2 september 2023. Vanaf half drie ontvangen de blauw-zwarten van ACV de geel-blauwen van FC Lisse.

Op 20 mei 2023 pakte het collectief van ACV de titel in de derde divisie op zaterdag. Het favoriete GVVV werd op afstand gehouden. Ruud Jalving werd kampioen in zijn debuutjaar als trainer van ACV. Jalving die als speler negen seizoenen actief was als speler van ACV 1. De voormalige linksbuiten maakten daarin 71 goals. Jalving werd lid van verdienste van ACV. Jalving die afgelopen seizoen tevens werd gekroond tot de beste amateurtrainer van Noord-Nederland door de VVON.

Jalving nam in 2022 het trainersstokje bij ACV over van Fred de Boer, die de club in totaal negen seizoenen trainde. Jalving had daarvoor diverse jeugdteams getraind van FC Emmen. Zoals  Emmen onder de 21. Daar maakte Jalving kennis met Remi van Ekeris. Remi speelt intussen weer voor FC Lisse.

ACV is thuis moeilijk te verslaan. Het wordt gesteund door een trouwe achterban. De verliespartij bij Hardenberg kwam tot stand in de tweede helft. Voor de rust was ACV gelijkwaardig. In de ploeg van HHC onder meer de oud-speler van ACV Steyn Strijker.

ACV en FC Lisse kwamen elkaar tegen in de derde divisie in het seizoen 2021/2022. Het seizoen dat FC Lisse kampioen werd van de derde divisie. Enzo Stroo profiteerde van een keepersfout en werd zo matchwinnaar. Dat was op paaszaterdag 2022. FC Lisse kwam een aantal keren goed weg bij mogelijkheden van ACV. David Verweij raakte nog de paal.

FC Lisse speelde een zwakke eerste helft tegen Excelsior. Het was aan de bal te slordig. In de tweede helft was de FC beduidend beter. De thuisploeg maakte een prachtige goal via Toon Zwetsloot. Op fraai aangeven van Jip Jesse. FC Lisse kon niet lang nagenieten van de voorsprong. De laatste 25 minuten moest de formatie van trainer Richard van Heulen verder met tien man. Het punt werd met hard werken binnen gesleept.

ACV beleefde een droomstart in de tweede divisie. Op eigen veld werd met 4-2 gewonnen van Jong Sparta. ACV heeft in Niels Grevink en Giovanni Zwikstra twee spelers die makkelijk weten te scoren. ACV is bovendien blij met de terugkeer van aangever Freddy Quispel. Weinig mutaties in de selectie. ACV is dan ook een goed ingespeeld team, dat moeilijk is te verslaan.

FC Lisse zal met het spel en de instelling vanuit de tweede helft tegen Excelsior het ook moeten opnemen tegen ACV. De wedstrijd in Assen van zaterdag 2 september begint om half drie.