Voorbeschouwing VV Goes – FC Lisse

In het kampioensjaar van FC Lisse, 1997, kwam FC Lisse drie keer op Zeeuwse bodem uit tegen HSV Hoek, Kloetinge en Veere. Een aantal jaren eerder was Serooskerke een Zeeuwse opponent. De provincie van ‘Ik Worstel en Kom Boven’ levert met VV Goes een vijfde Zeeuwse tegenstander op voor de FC. De geel-blauwen maken de trip komende zaterdag 9 november met de spelersbus gesponsord door Travelpartner Beelen Mobility. De aftrap is om zes uur.

Goes maakte dit seizoen dezelfde stap als een jaar eerder SJC. Om het aantal teams op de zondag en zaterdag in evenwicht te houden maakte Goes de overstap van de zondag naar de zaterdag. Voor Goes de unieke kans voor de eerste keer in haar bestaan een competitiewedstrijd te spelen tegen Hoek. Het ervaren Hoek won ruim met 6-1.

Goes is opgericht in 1895. Het is een kleine vereniging. Het kent 263 leden en dertien teams. Goes eindigde vorig seizoen in de derde divisie zondag op plek vier met 61 punten uit 34 wedstrijden. Net als Hoek trad Goes aan in de nacompetitie met als inzet een plek in de tweede divisie. De ploeg van trainer Rogier Veenstra sneuvelde in de eerste ronde tegen FC Lienden. De net dertiger Veenstra ging als alsnog de tweede divisie in, aangezien zijn nieuwe club ASWH er wel inslaagde om Lienden te verslaan. Veenstra, twee jaar in dienst geweest bij Goes, promoveerde met de Zeeuwen naar de derde divisie en liep promotie net mis naar de tweede divisie.

De opvolger van Veenstra als trainer van Goes werd Ruud Pennings. Pennings schreef geschiedenis op 18 augustus 1990 als doelman van VC Vlissingen. In de eerste profwedstrijd op Zeeuwse bodem. RBC werd voor 4.000 toeschouwers met 2-0 verslagen. Pennings zal geen geschiedenis schrijven met Goes. Door tegenvallende resultaten en het ontbreken van een click tussen trainer en spelers stapte Pennings half oktober op bij Goes. Teammanager Ron Amperse en assistent-trainer John Livramento stonden tijdelijk aan het roer bij Goes. De twee hebben weer hun oude functies ingenomen door de komst van Daan Eikenhout. De onlangs bij zondag derdeklasser Terneuzen opgestapte Eikenhout beschikt overigens niet over het vereiste TC1-diploma. GOES gaat er van uit dat op dit punt Eikenhout dispensatie krijgt van de KNVB.

Goes verloor dit seizoen vier van haar vijf thuiswedstrijden. Dit gebeurde steeds zonder te scoren. Alleen tegen ONS Sneek werd het gelijk: 2-2. FC Lisse is momenteel succesvoller in uitwedstrijden met zeven punten tegen vier punten op Ter Specke. Het moeizaam tot scoren komen bij Goes kan te maken hebben met het vertrek van Erwin Franse naar Hoek. Vorig seizoen wist Franse 17 keer het net te vinden, twee treffers minder dan clubtopscorer Steve Schalkwijk.

Goes nam afgelopen zaterdag haar lichtinstallatie op het hoofdveld in gebruik. Het is daardoor mogelijk om een ‘zondagse’aanvangstijd te hanteren tegen FC Lisse van zes uur. De feestelijke gebeurtenis leverde geen winst op. SteDoCo won met 1-0 bij Goes. Het doelpunt werd gemaakt door oud-Goes-speler Kyle Doesburg.

FC Lisse verloor niet in de maand oktober. Oktober leverde zeven punten in drie duels op. Onder de eerste November Rain van het jaar verloor FC Lisse met 2-0 de streekderby tegen Ter Leede. Voetballend beter, ook de nodige kansen krijgend, maar wel met lege handen staand. Wil FC Lisse weer ‘kleur’op haar gezicht krijgen dan is het winst in het Zeeuwse land noodzakelijk. Komende zaterdag vanaf zes uur. Om af te sluiten met de bekende uitspraak van een Lisser met Zeeuwe roots: ‘We gaan het zien en beleven.