Voorbeschouwing HSV Hoek – FC Lisse

Alleen al vanwege de reguliere stand in de derde divisie zaterdag en de stand in de tweede periode is HSV Hoek – FC Lisse van komende zaterdag vanaf half drie een belangrijk duel. In de reguliere stand heeft Noordwijk zes punten voorsprong op Hoek en DVS’33. In de periodestand staan Hoek en DVS’33 drie punten voor op FC Lisse. Het is komende zaterdag naast Hoek – FC Lisse ook DVS’33 – Noordwijk.

De debutanten in de derde divisie doen het opvallend goed. Noordwijk, Hoek en SteDoCo staan bij de eerste vijf. In zekere zin is het seizoen voor dit drietal reeds geslaagd. De drie voelen relatief minder druk dan DVS’33 en Quick Boys, die moeten presteren. Hoek is thuis een moeilijk te nemen hindernis. Er werd tot op heden alleen met 2-0 verloren van DOVO. Hoek is tijdens het seizoen gewisseld van trainer. De plek van Dennis de Nooijer is ingenomen door de Belgische trainer Hugo Vandenheede.

Hoek is een goed voetballende ploeg. Bovendien fysiek sterk. FC Lisse is ook een goed voetballende ploeg. De heenwedstrijd op Ter Specke van zaterdag 8 september 2018 was er dan ook een, die te omschrijven viel als boeiend. FC Lisse wist via Bert Koomen en Oussama Siali tot twee keer toe een achterstand weg te werken. Hoek was de betere ploeg. FC Lisse bleef met kunst- en vliegwerk op de been. Een kwartier voor tijd liet Bas Buimer zijn specialiteit zien van het koppen. Via de paal en de sluitpost van Hoek kreeg Bas de bal terug om zo voor FC Lisse de winnende te maken.

De laatste uitvoering van HSV Hoek – FC Lisse was op 4 april 2015. FC Lisse had in dit treffen geen schijn van kans. Hoek won met 3-0 via Sam de Munter, Kyle Doesburg en een eigen doelpunt van Richard van Heulen. Tom Broekhuizen zag rood. De opstelling van FC Lisse die wedstrijd was: Mark de Vries, Roel de Goede, Tom Zoontjes, Justin Valk, Kevin Winter, Richard van Heulen, Rik Vermeulen, Tom Broekhuizen, Guido Pauw, Koen Fokkema en Nigel Hardenberg. Als vervangers bij FC Lisse kwamen binnen de lijnen Mo Messaoud, Thierry Monteny en Lars Rauws. Vier jaar eerder onder tropische omstandigheden zegevierde de FC met 1-0 in Hoek door Jasmin Ramic. FC Lisse wist zich zo te handhaven in de topklasse. De FC Lisse-opstelling van bijna acht jaar geleden: Mark de Vries, Lars Rauws, Roel de Goede, Tom Zoontjes, Wesley Weeber, Jesper Beunk, Kevin Weijers, Martin van Eeuwijk, Raphael Supusepa, Rik Vermeulen en Jasmin Ramic. De invallers aan Lisserse kant waren Mo Moudou, Koen Fokkema en René van Wieringen.

Vol vertrouwen stapt het team van FC Lisse komende zaterdag in de bus gesponsord door Travelpartner Beelen Mobility. In een wedstrijd die vanaf half drie tenminste ergens om gaat.