Voorbeschouwing FC Rijnvogels – FC Lisse

In 2000 voor kwam Erwin van der Lugt met een doffe knal tegen Marken dat de FC Lisse een seizoen later een bezoek zou brengen aan De Kooltuin van Katwijk-binnen. Toen nog bespeeld door de Katwijkse Rijn Vogels. Zestien jaar later komt het toch tot een confrontatie in het van oorsprong katholieke gedeelte van Katwijk. KRV en Met Vereende Krachten Voorwaarts vloeiden in 2004 samen tot FC Rijnvogels. FC Rijnvogels laat haar prachtige accommodatie zaterdag 15 oktober bewonderen door FC Lisse. De koploper van de derde divisie start de Bollenderby vanaf half drie.

Net als ODIN’59 is FC Rijnvogels de afgelopen jaren vaak oefenpartner geweest in de voorbereiding van FC Lisse. Bij het laatste optreden tussen deze twee clubs in 2015 eindigden de wedstrijd tussen de twee ploegen in Katwijk in 3-3. Op de dag van de wereldgoal met de hak van ADO-doelman Hansen tegen PSV. FC Lisse ging de afgelopen jaren op verplaatsing ook een paar keer winnen met scores als 2-1 en 3-1.. Rijnvogels op haar beurt toonde in 2014 met 3-2 op Ter Specke zich te sterk voor de FC.

FC Rijnvogels werkt gestaag aan de ontwikkeling van de club. Sinds 2004 als het ging om haar complex, de laatste jaren op het gebied van de prestaties. Hein van Heek staat als trainer voor het vijfde seizoen op rij aan het roer bij Rijnvogels. Van Heek kent een atletiekachtergrond. Vader Jan was de eerste professionele trainer bij De Spartaan in Lisse. Van Heek was de voorganger als trainer van Robbert de Ruiter bij Noordwijk. Ervaring genoeg.

Rijnvogels had vorig jaar niet de beschikking over een brede selectie in de hoofdklasse. Na het winnen van de eerste periodetitel moest het Quick Boys en Noordwijk laten gaan. Op het juiste moment wist Rijnvogels te pieken in de nacompetitie. Dit seizoen zit Van Heek kwa inzetbaarheid van spelers ruimer in zijn jasje.

Net als FC Lisse in de persoon van Martin van Eeuwijk heeft Rijnvogels met Jaap van Duijn iemand in huis, die een wedstrijd kan doen kantelen. Jaap ontbrak even door een blessure, maar was afgelopen zaterdag de gevierde man door de winnende te scoren tegen de club waar zijn roots liggen: Quick Boys.

Met uitzondering van Jong Volendam heeft FC Lisse dit seizoen alleen maar tegenstanders gehad op natuurgras. Rijnvogels heeft kunstgras. Of dit verschil maakt zien wij zaterdag.

Rijnvogels heeft na een slechte start in de competitie het spoor van de overwinningen weer weten te vinden. Dat belooft een boeiende confrontatie te worden zaterdag 15 oktober vanaf half drie op De Kooltuin.