Voorbeschouwing FC Lisse – VVSB

Is het komende zaterdag op Ter Specke puur spelen op resultaat tussen FC Lisse en VVSB? Of maken de twee teams, gesteund door de goede resultaten in 2018, er een spektakelstuk van? Vanaf half drie weten wij meer. Lisse tegen Noordwijkerhout. Een duel volop met familiebanden over en weer. Een om naar uit te kijken.

In het verre verleden kwam VVSB in competitieverband uit tegen de zondagtak van de FC. Een duel tussen de zaterdagtak en VVSB om het echie leek lang onmogelijk. De komst van de voetbalpiramide heeft de strikte scheiding tussen het zaterdag- en het zondagamateurvoetbal doen wegvallen. Op 9 september 2017 was het dan eindelijk zo ver. VVSB tegen FC Lisse in de tweede divisie in Noordwijkerhout. De vele regen had het veld loodzwaar gemaakt. FC Lisse ging in de eerste helft het beste met de omstandigheden om. De FC kwam op voorsprong door een treffer, die viral ging. Kevin van der Zwet wilde de bal wegwerken. Zijn inzet kreeg echter zo veel vaart mee, dat VVSB-doelman Ruben Valk kansloos achter bleef. FC Lisse had de regie in handen. Het kreeg kansen op de 2-0 via Thierry Monteny en Rowdy van der Putten. Discussie of de doelpoging van Rowdy al dan niet in buitenspelpositie was. De treffer kreeg geen goedkeuring. Wesley Storm stond voor de FC onder de lat in zijn eerste Bollenderby, Brian van der Werff was geblesseerd. Bas Buimer moest al na dertien minuten uitvallen na een duel met VVSB-verdediger Jordy Zwart. Pas nu is Bas weer helemaal fit. VVSB kwam in het derde kwartier terug in de wedstrijd. Tommy Bekooij scoorde de gelijkmaker. In de tweede helft was er evenwicht. De wedstrijd eindigde dan ook in 1-1. De Bollenderby in Noordwijkerhout verliep in een ontspannen en gezellige sfeer.

Bij VVSB is intussen Jack Honsbeek trainer geworden. Jack speelde van 2003 tot en met 2005 liefst 45 wedstrijden in het eerste van FC Lisse. Onder meer met de broers Winter en toen al Roel de Goede. Jack was van Ter Leede overgekomen om met de FC kampioen te worden. Dit ging niet door. Jack vertrok in 2005 naar Spakenburg. Keeperstrainer bij VVSB is Marek Kujach. Als speler kwam Marek in het verleden uit voor zowel VVSB als FC Lisse. In de selectie van VVSB zit nog steeds Guido Pauw, die in 2016 de overstap maakte vanuit FC Lisse. Robbert de Ruiter maakte als trainer de opmars mee van VVSB. Onder Robbert debuteerde Vladimir Jozic in het eerste elftal van de Noordwijkerhouters. Zowel Roel als Vla stoppen aan het einde van dit seizoen bij hun cluppie. Voor beiden mooi om nog een keer de derby tussen FC Lisse en VVSB mee te maken.

Het FC Lisse-publiek zal komende zaterdag zeker van zich laten horen. In de personen van Thomas Baaij en Bart van Reeuwijk heeft FC Lisse sfeermakers, die vallen onder de verantwoordelijkheid van de Supportersclub. Thomas en Bart trommelen hun voetbalvrienden op sfeer te maken bij FC Lisse – VVSB. De Supportersclub heeft de beschikking over nieuwe supportersartikelen. Dank gaat uit naar Hubert Habers, die de artikelen heeft besteld. Ga eens langs bij de supporterskraam van Sandra van Ruiten en Annette Meiland.

Er zijn komende zaterdag liefst vier balsponsors: Van der Meer Administratiekantoor, Autocentrum Beelen, Bram Polderman en Heeremenis/Tinus Tennis. De aanvoerdersband voor de thuiswedstrijd van FC Lisse – VVSB wordt uitgereikt aan Robert de Kuijper van Stairz Traprenovatie. De aanvoerdersband van de uitwedstrijd van Lis in Noordwijkerhout gaat naar Angela Kujach van Hofzicht Makelaardij. Na afloop van de wedstrijd FC Lisse – VVSB is er live-muziek in de kantine met het muziekduo In The Mood.

FC Lisse en VVSB gingen de winterstop in met een schuin oog gericht op de onderste vier plaatsen in de tweede divisie. FC Lisse haalde in 2018 uit vier duels tien punten. VVSB pakte zelfs de volle buit in vier wedstrijden. De middenmoot is door beide teams bereikt, een vaste plek in het linkerrijtje lonkt. Hoe de samenstelling van de twee teams ook is, het publiek van FC Lisse en VVSB kijkt hoopvol uit naar komende zaterdag. Gaat het puur om het resultaat of krijgen wij een spektakelstuk te zien? Vanaf  half drie weten wij meer.