Voorbeschouwing FC Lisse – Jong Sparta

De dood of de gladiolen. Erop of eronder. En meer van dit soort krachttermen. Komende zaterdag gaat het voor zeven clubs spannen in de tweede divisie. Kozakken Boys en Katwijk maken in een onderling duel uit wie de titel pakt in de tweede divisie. AFC, De Treffers, FC Lienden, FC Lisse en TEC proberen de nacompetitie te ontlopen. AFC, De Treffers en FC Lienden hebben handhaving in eigen hand. FC Lisse en TEC dienen te winnen en zijn dan afhankelijk van misstappen van de concurrentie. FC Lisse speelt komende zaterdag vanaf half vier op Ter Specke tegen Jong Sparta.

Duiken wij de geschiedenisboeken in dan staat FC Lisse komende zaterdag voor de derde keer in de huidige situatie. In 2000 was de FC afhankelijk van een misstap van ARC. De FC won met 5-0 van Zwart Wit’28, waar John de Wolf laatste man was. ARC wist een 4-2 achterstand bij Rijnsburgse Boys om te buigen in een 5-4 zege. FC Lisse wist voor de poorten van de hel het vege lijf te redden tegen Marken. Twee jaar geleden was de FC afhankelijk van een misstap van SteDoCo. Lis haalde het tegen Scheveningen, maar SteDoCo overwon Kozakken Boys. FC Lisse redde het in de tweeluik tegen Staphorst.

Het is komende zaterdag onduidelijk met welk team Jong Sparta naar Ter Specke komt. Het eerste team van Sparta is uitgespeeld. Jong Sparta deed het afgelopen seizoen een beroep of liefst 44 spelers onder wie bekende namen als Stijn Spierings, Bart Vriends, Thomas Verhaar, Dabney Dos Santos, Leonard Nienhuis, Jeffrey Chabot, Sander Fisher, Ragner Ache, Paco van Moorsel en Deroy Duarte. En komt Halil Dervisoglu mee?  Onlangs scoorde deze speler vijf keer in een helft tegen de Koninklijke HFC. En hoe zit het met ex-Noordwijk-speler Ayoub Boukhari en Abdou Harroui. De resultaten van Jong Sparta zijn dit seizoen wisselend te noemen. Op het eigen kunstgras wist het onder meer te winnen van Rijnsburgse Boys (6-0) en GVVV (4-0). De FC wist met 4-3 te winnen op Het Kasteel. In een spektaculair duel met onder meer fraaie treffers van Rik Vermeulen.

FC Lisse zal komende zaterdag volle bak moeten spelen. Met een wedstrijdbal die is gesponsord door Boot en Broersen en Leendert de Goeij. Onze golfleraar Leendert kwam ooit uit voor Sparta. De aanvoerdersband is voor Denis Wassenaar voor IP One. FC Lisse heeft de steun van de twaalfde man vanaf half vier meer dan hard nodig.

Na afloop van de wedstrijd wordt de speler en het talent van het jaar gekozen. Ook wordt er afscheid genomen van spelers, zoals Roel de Goede. Roel die zeventien seizoenen het geel-blauwe shirt van de FC Lisse droeg. Voor hem en zijn maten is het te hopen, dat Jong Sparta de afsluiting van het seizoen vormt. Om dit te bereiken moet er door FC Lisse gewonnen worden. En tevens is het te hopen, dat een van de concurrenten de boot in gaat.