Voorbeschouwing FC Lisse – Goes

Met een katerig gevoel naar huis gaan met nog maar een punt voorsprong op Goes. En daarmee de blik richtend naar onderen. Of met een lekker gevoel de bus instappen om vanuit Zeeland de terugreis te maken naar Lisse met zeven punten voorsprong op Goes. En daarmee de blik richtend naar boven. Vier minuten voor tijd stond de FC op 9 november 2019 nog met 1-0 achter in het kunstlicht van Goes. De gouden hand van wisselen van trainer Robbert de Ruiter met treffers van de invallers Luca Tarani en Tom Duindam deden de voetbalwereld van alles wat FC Lisse lief is plotseling veranderen. Het kwartje ging vanaf dat moment regelmatig de goede kant opvallen voor de geel-blauwen. ‘Ik worstel, ik kom boven’ werd van toepassing voor de FC. FC Lisse ontvangt zaterdag 14 maart 2020 vanaf half drie tegenstander Goes dan ook met een goed gevoel.

Goes is toch vooral Steve Schalkwijk. De spits is reeds jaren goed voor vele doelpunten. Vorig seizoen 19. Goes dat toen nog onder leiding stond van trainer Rogier Veenstra. Onder Veenstra promoveerde Goes naar de derde divisie zondag en miste het in mei net de play-offs. Goes maakte dit seizoen de overstap naar de zaterdag derde divisie, waardoor het onder meer in actie kon komen tegen provinciesgenoot Hoek. En ook dit seizoen scoort Schalkwijk aan de lopende band. De teller staat momenteel op 18, waardoor hij topscorer is in de derde divisie. De ouders van Steve Schalkwijk, Hans en Angelique, filmen alle wedstrijden van hun zoon en stellen deze beelden beschikbaar voor analyses. Steve Schalkwijk die speelt met rugnummer 20, als aandenken aan broer Owen die op 8 maart 2018 op 20-jarige leeftijd overleed. Steve Schalkwijk komt in het nieuwe seizoen uit voor Hoek.

Goes dat dit seizoen begon met een nieuwe trainer. Veenstra koos immers voor het naar de tweede divisie gepromoveerde ASWH. Zijn opvolger Ruud Pennings kende met de spelers van Goes niet de klik van zijn voorganger en mocht in november het veld ruimen. Interim-trainer Daan Eikenhout deed het voortreffelijk door Goes vanuit de onderste regionen van de derde divisie om hoog te loodsen. Goes is in het kalenderjaar 2020 zelfs een van de best presterende ploegen in de derde divisie. Eikenhout kon echter niet als hoofdtrainer blijven werken, omdat hij niet over de juiste diploma’s beschikt. Goes dreigde punten in mindering te krijgen als het niet op tijd een nieuwe trainer met het juiste diploma zou hebben. Uiteindelijk is de trainer met de gewenste diploma’s toch gevonden in de persoon van Michel Leonhart. Leonhart die nog nooit op het hoogste Zeeuwse amateurniveau heeft gewerkt. Leonhart combineert Goes met zijn werkzaamheden bij zondag vierdeklasser Oostburg.

Als het om het spelen tegen Zeeuwse ploegen gaat was 1996/1997 voor FC Lisse een bijzonder seizoen. Met Hoek, Veere en Kloetinge kende de FC drie Zeeuwse tegenstanders, in het seizoen dat het kampioen werd van de Hoofdklasse A. FC Lisse kwam ook al eens in competitieverband uit tegen Serooskerke. Met Goes treft het haar vijfde Zeeuwse tegenstander ooit. FC Lisse tegen Goes is zaterdag 14 maart vanaf half drie een treffen van twee ploegen die dit seizoen als motto voeren: ‘ik worstel en ik kom boven’.