FC Lisse oefent donderdag 20 februari bij AFC

FC Lisse 1 speelt op donderdag 20 februari een oefenwedstrijd bij AFC. De Amsterdammers wisten het afgelopen seizoen de landstitel te grijpen bij de amateurs in de tweede divisie. Het duel begint om acht uur.

FC Lisse en AFC troffen elkaar in het verleden regelmatig op vriendschappelijke basis. In het seizoen 2017/2018 werd er gespeeld om het echie in de tweede divisie. FC Lisse won op Ter Specke net voor de winterstop met 2-0 via Rik Vermeulen en Rowdy van der Putten. In de winterstop wist AFC zich te versterken met Raily Ignacio. Het gaf AFC vleugels. De terugwedstrijd in Amsterdam was duidelijk voor de thuisclub. Pas bij 3-0 en 4-1 in Amsterdams voordeel wist FC Lisse tegen te scoren door Niels Buijs en Bas Buimer.

Vorig seizoen greep AFC de titel met name door het trio Ignacio en de tweelingbroers Kenny en Yordi Teijsse. Het drietal scoorden in totaal 61 van de 85 doelpunten voor AFC.

AFC nam op zaterdag 8 februari 2020 via een 6-3 zege op Rijnsburgse Boys afscheid van haar natuurgras hoofdveld. Op 29 februari wordt het nieuwe AFC-hoofdveld van kunstgras geopend tegen IJsselmeervogels. Sportpark Goed Genoeg ligt op de schop. AFC kent 2.384 leden en 131 teams.

De oefenwedstrijd AFC tegen FC Lisse is op donderdag 20 februari om acht uur. Het weekeinde dat daarop volgt staat in het teken van het carnaval. FC Lisse en AFC kennen dan geen competitieverplichtingen.