Toon Zwetsloot naar FC Lisse

FC Lisse heeft zich voor komend seizoen versterkt met Toon Zwetsloot van Ter Leede. De 22-jarige verdedigende middenvelder neemt bij FC Lisse de positie in van de vertrekkende Lars Rauws. Toon is de jongere broer van Jaap Zwetsloot, die onlangs zijn contract bij FC Lisse verlengde.

Toon komt uit een ijzersterke Ter Leede-jeugdlichting, waartoe naast Toon onder meer Bert Koomen (later onder meer FC Lisse), Dirk Hoekstra, Joey van den Berg en Steven Wajer (allen Ter Leede 1) en Mark de Kruijs (Quick Boys) behoorden. Met Ter Leede 2 speelde Toon ooit een oefenwedstrijd tegen het Teylingen 1 van Jaap. De oudere broer van Toon en Jaap is Dirk. Dirk en Jaap hebben wel samen ooit in een team gespeeld: bij Teylingen op de zondag.

Jaap en Toon hadden het afgelopen seizoen zaterdag 2 november aangestipt in hun agenda. Een confrontatie tussen deze twee bleef echter uit in verband met een blessure van Jaap. Toon was belangrijk in de met 2-0 op Ter Specke gewonnen derby door Ter Leede. Toon gaf de pass op Ian van Otterloo, waaruit de 0-2 viel.

Toon wist al op jonge leeftijd door te breken in het eerste van Ter Leede. De afgelopen zomer was Toon op wereldreis door Australië en Zuid-Oost-Azië. In september van dit jaar sloot Toon weer aan bij de selectie van Ter Leede.

Toon Zwetsloot is de eerste nieuwe aanwinst van FC Lisse voor komend seizoen. Jaap Zwetsloot, Kubilay Koylu, Tom Noordhoff en Jeffrey Kleijbroek hadden eerder hun contract verlengd. De verbintenis met doelman Erik Cummins loopt nog een seizoen door.

Toon Zwetsloot welkom op Ter Specke. Broer Jaap weet intussen wat voor warm nest FC Lisse is.