Jochem Lensen heeft FC Lisse-geduld

Jochem Lensen beseft als geen ander dat met veel geduld en hard werken een plek onder de lat in FC Lisse 1 steeds dichterbij komt. De 20-jarige doelman leert nog ieder moment bij op het trainingsveld en tijdens de wedstrijden. De Lisser is dan ook volgend seizoen van de partij in de selectie van trainer Raymond Bronkhorst.

Jochem beleefde bijna zijn ‘moment of fame’op zaterdag 4 mei 2019. De vaste doelman Erik Cummins was op dat moment geblesseerd. Het was die dag druk op Ter Specke tijdens de Bollenstreekkraker FC Lisse tegen Quick Boys. Twintig minuten voor tijd kregen de Katwijkers een strafschop te nemen. Lis stond op dat moment met 1-0 voor. Kay Tejan achter de bal. Hier toonde Jochem zijn geduld en klasse. Hij wist dat hij gebruik moest maken van zijn lengte en lang moest wachten. Niet te snel kiezen voor een hoek. Om zo de kans te vergroten de elf meter te stoppen. Jochen stopte de pingel. Toch werd hij niet de held van de wedstrijd, aangezien Quick Boys alsnog toe sloeg. Jochem had wel genoten van de ambiance rond de wedstrijd. Dat smaakte naar meer.

Het keepersbloed zit in de genen van Jochem. Dit kreeg hij overgebracht van opa Johan van Zoest en vader Dennis. Jochem is een van de vele FC Lisse-talenten, die de opmars heeft meegemaakt van de jeugdopleiding van FC Lisse. Jochem maakte twee promoties mee van de JO-19-1, van de hoofdklasse naar de derde divisie. Als eerstejaars B werd hij op 30 mei 2015 voor de leeuwen gegooid. In de promotiewedstrijd tegen RCL JO-19-1. Weer toonde hij geduld onder de lat. Hij stopte drie strafschoppen. Uiteindelijk promoveerde FC Lisse JO-19-1 dat seizoen nog niet.

Veel wedstrijden keepen in twee en regelmatig op de bank zitten bij een. En als het kan ook af te toe onder de lat bij de hoofdmacht. Op 14 augustus 2018 keepte Jochem een puike partij in de oefenwedstrijd bij Excelsior Maassluis. Op 20 oktober 2018 debuteerde Jochem op derde divisie-niveau in de uitwedstrijd bij DVS’33 Ermelo. Jochem heeft intussen zes competitiewedstrijden achter zijn naam staan.

De komende periode betekent voor Jochem onder meer veel leren van de wijze lessen van zijn collega Erik en keeperstrainer Dennis van de Poll. En geduldig blijven en hard werken. Dit kun je Jochem wel toe vertrouwen. Zeker voor een doelman is twintig jaar jong. Jochem krijgt zijn kansen nog wel voor een.

Jochem wil een vaste waarde worden voor FC Lisse op het hoofdveld. Het hoofdveld waar zijn loopbaan begon voor FC Lisse bij de ukkies. Veel succes Jochem in het verder ontplooien van je keeperskwaliteiten.