David Verweij constante FC Lisse factor

Het is een hele uitdaging geweest om David Verweij voor FC Lisse te behouden. Uiteindelijk is dat gelukt. De 28-jarige David maakt ook komend seizoen deel uit van de geel-blauwe formatie. De persoon en voetballer David is een constante FC Lisse-factor. Iemand die voor balans zorgt zowel binnen als buiten het veld.

Het bijtekenen van David heeft enige tijd geduurd. De hoofdrolspeler vertelt hierover: “Het was een lastig besluit. Ik heb er ook lang mee gewacht. Uiteindelijk na zo’n lange tijd ga je het voetballen missen. Het voelde dat ik nog iets niet had afgemaakt bij FC Lisse. De club wilde graag meedenken over de verhouding werk en voetbal om dat in balans te houden.”

De club en David kwamen er uiteindelijk uit. “Ik heb nu al zin in het nieuwe seizoen. Ik ben benieuwd wat wij als team kunnen bereiken.”David moet het volgend seizoen wel stellen zonder zijn maatje zowel binnen als buiten het veld: Boyd Stevens. “Het is jammer dat Boyd weg gaat. We hadden echt een klik met elkaar.”

Met zijn 28 jaar mag David zich rekenen tot de wat oudere spelers binnen de selectie. Diverse spelers met veel FC Lisse-competitieduels achter hun naam verlieten de club. “Dat zal even wennen zijn, maar er zit genoeg ervaring in het team.”

Aan de voetballoopbaan van David is maar een woord te koppelen: geduld. Ieder jaar maakte hij weer een stap omhoog. Vanaf de C3 van FC Lisse bekeken speelde hij in de B4, de B3, de A4, de A2, FC Lisse zaterdag 5 en FC Lisse zondag 1. In 2015 verhuisde hij naar SJC. In 2018 keerde hij terug bij FC Lisse op de zaterdag. Geduldig wachtte hij zijn kansen af. Voor de onderbreking van dit seizoen vormde David met Boyd een solide verdedigingsduo. Dit koppel lag mede aan de basis van de goede reeks resultaten van FC Lisse 1.

FC Lisse en David zijn tevreden, dat er een contractverlenging is bereikt. David succes er mee.