Boyd Stevens verlaat FC Lisse

Boyd Stevens heeft na vier prachtige seizoenen zijn vertrek aangekondigd bij FC Lisse. De 26-jarige verdediger, wonend in Hoorn, speelt vanaf komend seizoen voor zondaghoofdklasser Hollandia.

Het heeft enige tijd geduurd eerdat Boyd tot een besluit kwam met betrekking tot zijn voetbaltoekomst. “Na lang wikken en wegen heb ik uiteindelijk besloten om FC Lisse na vier mooie jaren te verlaten. Het was een moeilijke keuze, omdat ik het altijd enorm naar mijn zin heb gehad bij FC Lisse. Zeker in de huidige periode is het erg apart deze keuze te hebben gemaakt. Dit seizoen was niet alleen een mooi jaar op het veld, maar ook zeker daarnaast. Dat was denk ik ook altijd de kracht van FC Lisse. Binnen en buiten het veld was de sfeer altijd goed.”

Boyd was onderdeel van het succes bij FC Lisse in zijn eerste seizoen. De voetbaljaargang 2016/2017. “In mijn eerste seizoen FC Lisse was ik de eerste weken nog niet speelgerechtigd en moest ik zo wat langer wachten op speelminuten. Daarna heb ik bijna alles gespeeld in een fantastisch seizoen met als afsluiter een hele belangrijke nacompetitie. Mijn goal bij Harkemase Boys was daarin een van de hoogtepunten. Het was een vraagteken of ik zou gaan spelen vanwege een blessure die na een lang seizoen kwam opspelen. Ik ben toch blij dat ik heb gespeeld. De wedstrijd daarvoor uit bij Dongen was er een voor in de boeken. De airco was kapot in de bus en het was een van de warmste dagen ooit in Nederland. We kwamen al snel met 2-0 achter, maar wisten dat in de tweede helft om te buigen in een 5-2 overwinning.”

Boyd kijkt met een goed gevoel terug op vier jaar FC Lisse. “Ik heb mij vanaf dag een welkom gevoeld bij FC Lisse. Dat het voetbal leeft in de Bollenstreek, dat heb ik toen wel gezien. Fantastisch hoe de supporters, vrijwilligers en anderen zo betrokken zijn bij FC Lisse. Ik heb vele vrienden gemaakt bij FC Lisse.  De club heeft een speciaal plekje in mijn hart gekregen.”

Vanaf komend seizoen speelt Boyd in zijn woonplaats voor Hollandia. In 2008 speelde Hollandia voor het amateurkampioenschap van Nederland tegen FC Lisse. “Het is voor mij weer lekker om in de buurt te gaan voetballen. Dat is ook de voornaamste reden geweest voor mijn keuze.”

Intussen gaat voor Boyd zijn dagelijkse werk gewoon door bij Koffie van Hoorn. “Zeker in deze tijd moeten wij alle zeilen bijzetten om deze periode door te komen.”

Zien wij Boyd in de toekomst nog af en toe terug op Ter Specke? “We gaan zeker regelen dat onze koffies straks geschonken gaan worden bij FC Lisse. Nog een reden om een aantal keren terug te komen op Ter Specke. FC Lisse en haar supporters bedankt voor de afgelopen jaren. Jullie zijn top.”