Van de voorzitter: een terug- en vooruitblik

Beste Sportvrienden,

Het einde van het jaar is in zicht! De drukte rondom Sinterklaas heeft plaatsgemaakt voor Kerst en Oud & Nieuw. De komende weken is het even “rustig” op de club; geen trainingen en wedstrijden. Al staan er nog wel een aantal leuke activiteiten op het programma. 

Een terugblik op de ervaringen van het eerste half jaar als voorzitter. Nog steeds vind ik het ontzettend mooi en bijzonder hoeveel vrijwilligers er betrokken zijn bij de vereniging en hoeveel passie en energie er in wordt gestoken. Dat maakt me trots, want door die passie en energie hebben jullie er voor gezorgd dat ik met veel plezier terugkijk. We willen allemaal hetzelfde voor de vereniging.

Het is een bewogen eerste half jaar geweest waar het nodige is gebeurd en verschillende lastige cases zijn voorbijgekomen, o.a. de situatie hoofdtrainer eerste elftal, meiden/damesvoetbal, vertrekkende trainer bij het opleidingsteam, veel afgelastingen door het slechte weer, toename van incidenten op en rond het veld. En dat laatste baart me zorgen.

Als vereniging beschikken we over de commissie Sportiviteit & Respect. Zij bewaakt en coördineert een veilig en sportief sportklimaat bij FC Lisse. Dit doet zij door te coachen, verbinden en waar nodig te handhaven zodat iedereen die op het sportpark komt zich veilig en gerespecteerd voelt. De laatste tijd moet zij naar mijn mening teveel in actie komen. Er wordt vaak vanuit eigen perspectief gereageerd, vaak via mail of via de app, en er wordt niet meer naar elkaar geluisterd. Blijf persoonlijk met elkaar in gesprek, pak de telefoon of drink samen een kop koffie, want alleen op die manier komen we samen verder.    

Gelukkig wordt van verschillende kanten gebouwd aan de vereniging en krijgt het clubgebouw door de aankleding een warme en gezellige sfeer. Op de verschillende activiteiten krijgen we ontzettend positieve en leuke reacties. Denk aan Creators FC, Pietendisco, F-ies Starten en de Sport- en Cultuurmarkt. Verder begint het parkeerterrein steeds meer vorm te krijgen. Nog even geduld!  En op sportief gebied zijn de nodige teams kampioen geworden, van harte gefeliciteerd! Geniet van deze mooie prestatie en zet de lijn door na de winterstop.

Er zijn nog de nodige stappen te zetten voor ons als vereniging en we kunnen niet rustig achterover leunen. Zo hebben we als bestuur afscheid genomen van Piet-Hein van der Meer, die zich 13 jaar lang heeft ingezet om FC Lisse financieel gezond te krijgen en te houden. Diepe buiging voor waar de club nu financieel staat. Bedankt Piet-Hein. We zijn heel erg blij met de benoeming van onze nieuwe Penningmeester, Dave Zonneveld. Iemand die al erg betrokken is bij de vereniging en een hoop ervaring meebrengt. Welkom Dave!

Ik hoop dat een ieder tijdens de feestdagen tot rust kan komen en tijd kan doorbrengen met degenen die hen dierbaar zijn. Na de dagen van rust gaan we vanaf het nieuwe jaar weer verder bouwen op het mooie fundament dat we hebben.

Ik wil iedereen namens het bestuur, leden, vrijwilligers, sponsors en supporters, bedanken voor hun inzet en bijdragen van de afgelopen periode. Verder wil ik iedereen fijne feestdagen en een voorspoedig en gezond nieuwjaar toewensen. Tot in het nieuwe jaar!

Met sportieve groet,

Kee-Hoei Tan