Unieke avond voor gelegenheidsteam FC Lisse

Afgelopen dinsdag, 10 oktober vond er een uniek duel plaats op sportpark Ter Specke. Een team bestaande uit Nederlandse TikTokkers en YouTubers, kwam naar Lisse om het op te nemen tegen een gelegenheidselftal van de plaatselijke FC. De selectie waar de coaches Frans en Lucy mee op pad werden gestuurd was zorgvuldig samengesteld door Ivo en Hubert. Een echte afvaardiging van de vereniging, waarbij vrijwel alle spelers zich ook als vrijwilliger voor de club inzetten. Van de meiden tot aan de walking football, iedereen was vertegenwoordigd en na een besloten training afgelopen zondag stond er al snel een echt team.

De afgelopen weken werden dagelijks wat namen bekend gemaakt van het gelegenheidsteam van FC Lisse. Best een risico, want stel dat een icoon als een Kees Schalk onverwacht toch af moet zeggen, dan heb je toch te maken met teleurgestelde fans. Gelukkig bleef bijna iedereen fit en moesten de blauw/gele sterren het helaas alleen zonder keeper Jeroen doen. In de persoon van Tygo werd last-minute een waardige vervanger gevonden.

Het bleek een memorabele avond te worden. Voor even waanden de spelers zich FC Lisse 1. Omkleden in de kleedkamer van het 1e, verzorger Phillip op de bank, een team van de week, mascotte en pupil, het was een hele belevenis. Opgezweept door de muziek van DJ Frank werd een uitgebreide warming up gedaan. Tegen het elftal topfitte influencers moest FC Lisse alle zeilen bijzetten. Gelukkig stond er in de persoon van Ryan een geweldig keeperstalent uit de jeugd op doel, die de ene na de andere bal uit de hoek dook. Tot groot genoegen van de 1.500 (!) fans die hun handen stukklapten. Sowieso maakten de jeugdspelers een geweldige indruk. Stijn had de taak om Glenn Helder uit te schakelen en deed dat fantastisch en Senna viel op door haar geweldige balbeheersing.

Na een aantal tegentreffers viel het mooiste doelpunt van de avond. Jochem schoot de bal vanaf de middenlijn in de goal van keeper Koen Zitoen. Het kan niet anders of de beelden gaan binnenkort viral. Het werd een doelpuntrijk duel, waar zelfs de VAR nog even aan te pas moest komen. Scheidsrechter Ruben, ondersteund door grensrechters Paul en Jeroen, kreeg echter maar kort verbinding met Danny Makkelie in Zeist, waarna op het scherm een testbeeld verscheen en de treffer van de influencers toch maar goedgekeurd werd. Reden voor de coaches om in de slotfase echt alles uit de kast te halen en vedettes Kees Schalk en Ria Vermeulen in te brengen. Bovendien werd keeper Tygo in de spits gezet waar hij direct trefzeker was.

Vooraf was al bekend dat Kees bekend staat om zijn snoekduiken en buikschuivers en toen FC Lisse een corner kreeg spoedde hij zich dan ook naar de tweede paal. Het publiek stond op de banken toen Kees een aanloop nam. Hij nam een sprong waar Michael Jordan in zijn goede jaren jaloers op zou zijn en kopte de bal in de touwen. De tientallen stewards, waarvoor grote dank, hadden moeite om het dolenthousiaste publiek achter de boarding te houden en zelfs de Creators juichten mee voor de wonderschone treffer. Fotograaf Rob legde het mooi vast.

Kees: “Als de tegenstander met je mee juicht als je scoort, dan weet je dat je met zijn allen iets moois aan het doen bent.” En zo is het maar net. Want dat er uiteindelijk een 7-9 eindstand op het scorebord stond was bijzaak. Deze unieke verenigingsavond zal niet snel vergeten worden. Honderden kinderen hebben een fantastische avond meegemaakt en dromen er nu van om later ook influencer of Kees Schalk te worden. Bovendien wordt de kaartopbrengst gedoneerd aan het goede doel, Stichting IT4Kids. Deze organisatie zet zich in om financieel en fysiek kwetsbare kinderen structureel te laten sporten. De complimenten van CreatorsFC vielen de organisatie ten deel. Het was een avond om als club trots op te zijn.

Bekijk alle foto’s.