Trainersstaf opleiding rond voor komend seizoen

O13-1
Komend seizoen is Quincy Blankespoor (20), in het bezit van KNVB trainersdiploma UEFA-C, de nieuwe hoofdtrainer van de JO13-1 van FC Lisse. Naast Quincy zal Jordie Koeleman (18) hem ondersteunen als assistent-trainer. Samen vervangen zij Mika van Rees die komend seizoen aan de slag gaat in de opleiding van Sparta-Rotterdam. Aan de hand van de gesprekken en wat zij het afgelopen seizoen hebben laten zien als trainers bij FC Lisse, hebben wij er alle vertrouwen in dat zij dit nieuwe opleidingsteam en de spelers gaan helpen in hun ontwikkeling.

Quincy heeft afgelopen seizoen bij ons als CIOS-stagiair de rol van assistent-trainer bij de JO16-1 erg goed ingevuld. Hij heeft regelmatig als (hoofd)trainer voor de groep gestaan en wedstrijden begeleid. Hieruit is gebleken dat hij zich erg goed ontwikkeld heeft en dat hij er gereed voor is om volledig op eigen benen te staan als hoofdtrainer. We zijn dan ook trots dat hij dit bij FC Lisse kan laten zien komend seizoen.

Naast Quincy zijn wij ook uitermate trots op de aanstelling van Jordie Koeleman als assistent-trainer binnen onze jeugdopleiding. Jordie zal komend seizoen niet alleen als trainer in onze opleiding een rol bekleden maar tevens als speler van ons hoogste opleidingsteam, FC Lisse O21. Als speler heeft Jordie al de nodige ervaring binnen onze opleiding en we verwachten dat hij hiermee de spelers van de JO13-1 ook verder kan helpen. Fijn bijkomend voordeel is dat Jordie afgelopen seizoen al gewerkt heeft met een groot aantal jongens van de JO12-1 om daarmee zijn diploma juniorentrainer te behalen.

Wij zijn erg blij en trots dat we Quincy en Jordie bij de opleiding hebben kunnen behouden en wensen hen dan ook veel succes en vooral heel veel plezier toe komend seizoen!

O16-1
Voor het aankomende seizoen, 2023-2024 wordt Helmy Shoaib (29) de nieuwe trainer van de JO16-1. Hij vervangt hiermee Milan van Groenigen die een stap terug doet als hoofdtrainer ivm zijn werkzaamheden. In de gesprekken die zijn gevoerd met deze ambitieuze, in bezit zijnde van het trainersdiploma UEFA-C, is een goed beeld ontstaan van zijn werkwijze en aanpak. Hieruit blijkt dat Helmy een goede aanvulling is voor ons trainerskorps.

Robert van Boxel over de komst van Helmy: “ik ben erg enthousiast over de persoonlijkheid en duidelijkheid die Helmy uitstraalt. Hij heeft een heldere visie als jeugdtrainer en wil actief bezig gaan met team- en speelwijze-ontwikkeling, waarbij de nodige aandacht voor het individu is. Hij maakt duidelijke teamafspraken waarbij hij wanneer nodig ook de ouders betrekt. Voetballen in een goede en veilige omgeving”.

Helmy heeft zijn sporen als jeugdtrainer verdiend bij VVC uit Nieuw Vennep en daarbij met verschillende leeftijdscategorieën gewerkt. Helmy ziet FC Lisse als een mooie volgende stap in zijn trainerscarrière. Een vereniging waar voor hem de faciliteiten om optimaal te kunnen werken ruimschoots aanwezig zijn. Helmy zegt hier het volgende over: “Je voelt en proeft de ambitie wanneer je binnenstapt om de opleiding verder te ontwikkelen. Het opleidingsplan en jaarplan zien er goed uit en ik hoop mijn kennis en kunde ook over te brengen op de spelers. Ik kijk erg uit naar de start van de voorbereiding en de samenwerking met de andere trainers. Waarnaast ook de extra aanwezige faciliteiten zoals Online Sports Academy en UsportFor ondersteunend zijn aan de ontwikkeling van de speler”.

Ook Helmy wensen wij veel succes en plezier toe voor komend seizoen.