Toon Zwetsloot zekerheidje bij FC Lisse

Wanneer voormalig FC Lisse-trainer Raymond Bronkhorst werd gevraagd welke naam als eerste op het wedstrijdformulier kwam dan noemde hij steeds de naam van Jeffrey Klijbroek. Wat het antwoord van de huidige trainer van FC Lisse, Sjaak Polak, is op deze vraag daar kun je naar gissen. Toon Zwetsloot maakt een goede kans op deze eervolle vermelding. Hij is immers een zekerheidje bij FC Lisse. Iemand die het team nooit in de steek laat. Toon gaat in de zomer van 2024 zijn vijfde seizoen in als speler van FC Lisse.

Spelers uit Sassenheim maken graag de oversteek naar buurman FC Lisse. Bij de FC krijgen vaak jonge spelers de kans zich te ontwikkelen, ook op het hoogste amateurniveau. Presteren dat bovendien samen gaat met een familiaire sfeer op Ter Specke. Bas Gozeling en broer Jaap Zwetsloot waren Toon reeds vooraf gegaan met hun overgang naar de geelblauwen. Komend seizoen gaat ook Luc de Kruijs bij FC Lisse voor zijn kansen.

Wat zijn nu de kwaliteiten van Toon? Het is in ieder geval een speler die gedreven is door ambitie. Hij wil het uiterste uit zijn mogelijkheden halen. Hij weet een geweldige wedstrijdmentaliteit te koppelen aan goed voetballen. Het is een speler waarop je kunt bouwen en vertrouwen in het veld. Een ideale verbindingsspeler vanuit de achterhoede naar de aanvallende middenvelders. Op heel wat plekken in het team inzetbaar is. Op het middenveld, maar ook als dat nodig is centraal achterin. En regelmatig in scoringspositie komt.

Toon speelt met een enorme passie en heeft de sterke wil om wedstrijden te winnen. Heeft een hekel aan verliezen. Is een multifunctionele speler en doet aan probleemoplossing. Wil belangrijk voor het team zijn met doelpunten. Dat was hij zeker in het kampioensjaar met de FC in de derde divisie met onder meer twee treffers in de kampioenswedstrijd tegen Staphorst.

Er zijn nog heel wat belangrijke voetbalpotten te spelen dit seizoen. Toon gaat er voor met zijn medespelers. Het lekkerste smaakt toch een overwinning. Dat tovert bij Toon en de anderen een glimlach op het gezicht.

Toon succes nog dit seizoen. En gefeliciteerd met je contractverlenging.